Batem galbenusurile cu 100g zahar; adaugam grisul.Separat, batem albusurile spuma tare. Cu o spatula, amestecam bine albusurile cu amestecul de galbenusuri si gris.
Turnam compozitia intr-un vas de sticla termorezistent si o dam la cuptorul preincalzit, la 375F, timp de aproximativ 15-20 min, sau pana se rumeneste bine deasupra. Scoatem budinca din cuptor si pregatim laptele.
Intr-un vas, fierbem laptele cu 250g zahar, vanilia si coaja rasa de lamaie.Turnam laptele clocotit peste budinca de gris si o lasam sa absoarba tot laptele si sa se raceasca bine.
O dam la frigider pentru cel putin 2 ore. Se serveste rece.
Exelenta!!!E ffffffff buna....am ancercat-o,chiar daca sunt o fetita de 11 ani si parintilor mei le-a plecut ..... insa eu am mai facut multe feluri de prejituri....
Comentarii:
Exelenta!!!E ffffffff buna....am ancercat-o,chiar daca sunt o fetita de 11 ani si parintilor mei le-a plecut ..... insa eu am mai facut multe feluri de prejituri....
E usor de facut...si buna.
Foarte gustoasa si buna
Ffff buna
Este deosebit de buna si e usor de facut
Super
Bonisssima!
E super buna
Excelenta...e primul meu desert facut pentru sotul meu...si a fost absolut incantat!
Mi-era dor de o budinca de gris ... profesoara mea frantuzoaica imi facea cand eram cuminte si conjugam bine verbele ;) Multumesc!