Se bat spum? albu?urile cu un praf de sare. Se adaug? unul câte unul g?lbenu?urile amestecând bine dup? fiecare. Apoi se adaug? gri?ul în ploaie amestecând bine. Compozitia se pune intr-o forma rotunda unsa bine cu unt. Se da la cuptor la 180 grade pentru 30-40 minute sau pana s-a rumenit deasupra.
Cat este la cuptor, amestecam laptele cu zaharul si se pune pe foc amestecand mereu pana se topeste zaharul. Se lasa pe foc pana se incalzeste laptele, nu trebuie sa fiarba. Adaugam esenta de vanilie in lapte.
Cand este gata budinca, turnam laptele fierbinte peste ea. Se taie mijlocul cu un pahar (partea din mijloc o mananc? cel mai mic membru al familiei) :)
Se serveste rece cu frisca, ciocolata sau dulceata.
Eu fac aceasta reteta de 40 de ani si de fiecare data dispare imediat din farfurie. Este foarte buna si calda mai ales la masa de seara. Pentru copii mofturosi se poate pune in lapte un pic de Nesquik sau cacao.
Este o reteta veche, foarte buna, bunicafacea aceasta budinca de gris....nu se absoarbe tot lapticul, draga d-na, asa e reteta asta de budinca de gris...iar daca e 'uscacioasa', n-ati stiut cum s-o pregatiti!
Comentarii (29):
Eu fac aceasta reteta de 40 de ani si de fiecare data dispare imediat din farfurie. Este foarte buna si calda mai ales la masa de seara. Pentru copii mofturosi se poate pune in lapte un pic de Nesquik sau cacao.
Este o reteta veche, foarte buna, bunicafacea aceasta budinca de gris....nu se absoarbe tot lapticul, draga d-na, asa e reteta asta de budinca de gris...iar daca e 'uscacioasa', n-ati stiut cum s-o pregatiti!
Budinca preferata a familiei mele.
Budinca mea pluteste...cam cat ii ia pana absoarbe tot lapticul?
Cam multe semne de intrebare contine aceasta reteta a ta!
La
FOARTE BUNA !
Asta e rețeta mea favorită de budincă de griș!
Delicioasa!
Foarte buna