Budinca de gris cu zahar ars

Desert
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • A facut reteta din jumatate de cantitate si a fost mai mult decat suficient pentru nazdravanul meu. A mancat impreuna si am facut jumi juma : el a papat toate fructele dar si o mare parte din budincuta.
  • Cum se procedeaza:
    4 linguri de zahar se topesc pe foc mic cu grija sa nu se arda. Cu zaharul topit de tapeteaza vasul si se lasa la racit.
  • Ouale se bat bine pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si grisul, apoi laptele si se omogenizeaza bine.
  • Compozitia obtinuta se toarna in vasul tapetat cu zahar ars si apoi se pune la cuptor la bain marie. Se verifica cu o scobitoare daca este gata.
  • Se rastoarna pe o farfurie si se portioneaza. Zaharul ars a devenit sirop si va da un gust excelent acestei budinci. Dupa preferinta, se serveste cu fructe.
  • E m-a grabit putin asa ca a cam distrus budinca cand am rasturnat-o pe farfurie. Gustul a fost suficient de bun incat sa nu imi para rau ca i-a distrus putin aspectul.

Punctează această reţetă

Bunatati de la OanaBunatati de la Oana

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: