Crinkle cake cu brânză de capră și miere

Felul principal
Foarte ușor
1 h 5 m

Ați cunoscut versiunea noastră dulce de Crinkle cake, această prăjitură delicioasă de origine turcească ultraaa crocantă, ei bine astăzi am decis să optăm pentru o variantă savuroasă cu un combo pe care îl iubim: Un Crinkle cake cu brânză de capră și miere :-) Urmați pașii pas cu pas de mai jos:

Ingrediente

6

Decor:

Materiale

  • 1 pensulă
  • tavă patrată de 22x22 cm

Preparare

Preparare15 min
Gătire50 min
  • Crinkle cake cu brânză de capră și miere - Preparare etapa 1Tăiați foile de filo astfel încât să aibă lățimea tăvii, apoi pliați-le.
  • Crinkle cake cu brânză de capră și miere - Preparare etapa 2Asezati toate foile plisate una dupa alta în tavă.
  • Crinkle cake cu brânză de capră și miere - Preparare etapa 3Se rumenește 10 minute la 180°C la cuptor.
  • Crinkle cake cu brânză de capră și miere - Preparare etapa 4Amestecați untul și uleiul și ungeți foile.
  • Crinkle cake cu brânză de capră și miere - Preparare etapa 5Se rumenește 10 minute la 180°C la cuptor.
  • Crinkle cake cu brânză de capră și miere - Preparare etapa 6Se amestecă ouăle, laptele, sarea, piperul și rozmarinul. Se toarnă acest amestec, distribuindu-l în toată tava.
  • Crinkle cake cu brânză de capră și miere - Preparare etapa 7Adăugați felii de brânză de capră tăiate în jumătate în goluri, apoi stropiți cu miere peste tot deasupra prăjiturii. Se presară cu rozmarin.
  • Crinkle cake cu brânză de capră și miere - Preparare etapa 8Coaceți timp de 30 până la 35 de minute la 180°C.
  • Crinkle cake cu brânză de capră și miere - Preparare etapa 9Gata! Puteți adăuga nuci zdrobite (aici fistic) și de ce nu, să adaugați ierburi proaspete tocate (aici pătrunjel).

Punctează această reţetă

Observații

Ce condimente și ierburi ar trebui să folosim pentru a aroma prăjitura crinkle?

Puteți folosi orice condimente și ierburi la alegere.
Noi am folosit rozmarin, dar cimbrul va merge grozav.

Ce nuci să adăugăm la prăjitura crinkle sărată?

Am adăugat fistic zdrobit, dar nucile ar fi o alternativă bună.

Ce topping să adăugăm ?

Când sunt de sezon, nu ezitați să adăugați smochine proaspete tăiate felii.

Cum să prevenim înnegrirea brânzei la gătit?

Pentru a preveni ca brânza să se ardă, puteți coace prăjitura timp de 15 minute, apoi acoperiți cu brânză și adăugați miere, apoi mai coaceți încă 15 minute.

Cum se păstrează prăjitura?

Puneți-o într-un loc răcoros acoperită cu folie de aluminiu sau folie alimentară.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: