Crinkle cake cu brânză de capră și miere
Ați cunoscut versiunea noastră dulce de Crinkle cake, această prăjitură delicioasă de origine turcească ultraaa crocantă, ei bine astăzi am decis să optăm pentru o variantă savuroasă cu un combo pe care îl iubim: Un Crinkle cake cu brânză de capră și miere :-) Urmați pașii pas cu pas de mai jos:
Ingrediente
Decor:
Materiale
- 1 pensulă
- tavă patrată de 22x22 cm
Rețete inrudite
-
Smochine cu branza de capra si miere
-
Tartă tatin cu dovleac, brânză de capră și miere
-
Tartine cu smochine, brânză proaspătă de capră, miere și rozmarin
-
Samosas cu branza de capra si miere
Preparare
Tăiați foile de filo astfel încât să aibă lățimea tăvii, apoi pliați-le.
Asezati toate foile plisate una dupa alta în tavă.
Se rumenește 10 minute la 180°C la cuptor.
Amestecați untul și uleiul și ungeți foile.
Se rumenește 10 minute la 180°C la cuptor.
Se amestecă ouăle, laptele, sarea, piperul și rozmarinul. Se toarnă acest amestec, distribuindu-l în toată tava.
Adăugați felii de brânză de capră tăiate în jumătate în goluri, apoi stropiți cu miere peste tot deasupra prăjiturii. Se presară cu rozmarin.
Coaceți timp de 30 până la 35 de minute la 180°C.
Gata! Puteți adăuga nuci zdrobite (aici fistic) și de ce nu, să adaugați ierburi proaspete tocate (aici pătrunjel).
Observații
Ce condimente și ierburi ar trebui să folosim pentru a aroma prăjitura crinkle?
Puteți folosi orice condimente și ierburi la alegere.
Noi am folosit rozmarin, dar cimbrul va merge grozav.
Ce nuci să adăugăm la prăjitura crinkle sărată?
Am adăugat fistic zdrobit, dar nucile ar fi o alternativă bună.
Ce topping să adăugăm ?
Când sunt de sezon, nu ezitați să adăugați smochine proaspete tăiate felii.
Cum să prevenim înnegrirea brânzei la gătit?
Pentru a preveni ca brânza să se ardă, puteți coace prăjitura timp de 15 minute, apoi acoperiți cu brânză și adăugați miere, apoi mai coaceți încă 15 minute.
Cum se păstrează prăjitura?
Puneți-o într-un loc răcoros acoperită cu folie de aluminiu sau folie alimentară.