Lasă-te tentat de această tartă tatin cu dovleac, brânză de capră și miere, un adevărat deliciu de toamnă! Dovleacul care se topește în gură, brânza de capră cremoasă și atingerea de miere dulce se combină perfect pentru un rezultat deopotrivă dulce și savuros. Această tartă răsturnată este ideală pentru o masă reconfortantă cu o salată, de exemplu. Și cu câteva alune prăjite pentru crocant, cu siguranță va fi un hit! Simplu de preparat și irezistibilă direct din cuptor, această rețetă este perfectă pentru a savura aromele sezonului :-)
Cât timp pot păstra această tartă? O puteți păstra până la 4 zile la frigider, învelită în folie alimentară sau într-un recipient etanș.
Pot înlocui dovleacul? Puteți folosi dovleacul de toamnă preferat pentru a face această tartă tatin, înlocuindu-l cu dovleac, butternut etc.
Brânza de capră poate fi înlocuită? O puteți înlocui cu mozzarella sau ricotta, de exemplu. Aveți grijă, însă, deoarece mozzarella se va scurge probabil în timpul gătitului.
Pot schimba condimentele dovleacului? Puteți, de exemplu, să înlocuiți ierburi de Provence cu cimbru sau rozmarin, sau chiar să încercați condimente precum paprika afumată.
Ce se întâmplă dacă nu am o pensulă? Turnați uleiul într-un bol mare, adăugați condimentele și bucățile de dovleac. Acoperiți feliile, amestecând cu mâinile. *Cantitatea de ulei este dată cu titlu orientativ; adăugați mai mult sau mai puțin în funcție de mărimea dovleacului dvs.
Pot înlocui aluatul de foitaj? Il puteți înlocui cu foitaj fără gluten, dacă sunteți intolerant.
Mi-au rămas bucăți de dovleac, ce pot face? Dacă v-au rămas multe, le puteți transforma într-o supă sau velouté.
Cum îmi decorez tarta tatin-ul cu dovleac, brânză de capră și miere? Ca și noi, puteți adăuga bucăți de alune prăjite sau alte nuci (migdale, nuci, caju etc.) și ierburi aromatice tocate.