Tartă tatin cu dovleac, brânză de capră și miere

votează acum
Felul principal
6 porții
Foarte ușor
1 h 25 m

Lasă-te tentat de această tartă tatin cu dovleac, brânză de capră și miere, un adevărat deliciu de toamnă! Dovleacul care se topește în gură, brânza de capră cremoasă și atingerea de miere dulce se combină perfect pentru un rezultat deopotrivă dulce și savuros. Această tartă răsturnată este ideală pentru o masă reconfortantă cu o salată, de exemplu. Și cu câteva alune prăjite pentru crocant, cu siguranță va fi un hit! Simplu de preparat și irezistibilă direct din cuptor, această rețetă este perfectă pentru a savura aromele sezonului :-)


Ingrediente

6

Decorațiuni (opțional):


Materiale

  • 1 formă de tartă (28 cm diametru)
  • hârtie rezistentă la grăsimi
  • pensulă
  • cuțit
  • tocător
  • lingură de supă
  • furculiță

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue


Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare10 min
Gătire1 oră
  • Tartă Tatin cu dovleac, brânză de capră și miere - Preparare etapa 1Se spală și se taie dovleacul în două.
    Scoateți pulpa cu o lingură.
    Se taie în felii subțiri după gust. Se îndepărtează coaja.
  • Tartă Tatin cu dovleac, brânză de capră și miere - Preparare etapa 2Se combină uleiul de măsline, sarea, piperul, usturoiul pudră și ierburile de Provence.

    * Cantitatea de ulei este orientativă; adăugați mai mult sau mai puțin în funcție de mărimea dovleacului.
  • Tartă Tatin cu dovleac, brânză de capră și miere - Preparare etapa 3Așezați feliile de dovleac pe o tavă de copt tapetată cu pergament de copt.
    *E posibil să aveți nevoie de 2 tăvi de copt.
  • Tartă Tatin cu dovleac, brânză de capră și miere - Preparare etapa 4Se unge fiecare parte cu amestecul de ulei și ierburi.
  • Tartă Tatin cu dovleac, brânză de capră și miere - Preparare etapa 5Coaceți în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 30 de minute.
  • Tartă Tatin cu dovleac, brânză de capră și miere - Preparare etapa 6Se toarnă mierea în fundul formei de tartă.
  • Tartă Tatin cu dovleac, brânză de capră și miere - Preparare etapa 7Puneți deasupra bucățile de dovleac copt.
  • Tartă Tatin cu dovleac, brânză de capră și miere - Preparare etapa 8Se taie felii de brânză de capră și se așază deasupra.
    * Păstrați "firimiturile" pentru a le presăra peste tartă după coacere!
  • Tartă Tatin cu dovleac, brânză de capră și miere - Preparare etapa 9Se acoperă cu foitaj și se îndoaie marginile spre interior. Se înțeapă aluatul cu o furculiță.
  • Tartă Tatin cu dovleac, brânză de capră și miere - Preparare etapa 10Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute.
    *Se lasă tarta să se răcească puțin înainte de a o răsturna pe vasul de servit.
  • Tartă Tatin cu dovleac, brânză de capră și miere - Preparare etapa 11Se presară cu bucăți de alune prăjite și "firimituri" de brânză de capră.
    *De asemenea, puteți adăuga puțin arpagic, dacă doriți.
    Poftă bună!

Observații

Cât timp pot păstra această tartă?
O puteți păstra până la 4 zile la frigider, învelită în folie alimentară sau într-un recipient etanș.

Pot înlocui dovleacul?
Puteți folosi dovleacul de toamnă preferat pentru a face această tartă tatin, înlocuindu-l cu dovleac, butternut etc.

Brânza de capră poate fi înlocuită?
O puteți înlocui cu mozzarella sau ricotta, de exemplu. Aveți grijă, însă, deoarece mozzarella se va scurge probabil în timpul gătitului.

Pot schimba condimentele dovleacului?
Puteți, de exemplu, să înlocuiți ierburi de Provence cu cimbru sau rozmarin, sau chiar să încercați condimente precum paprika afumată.

Ce se întâmplă dacă nu am o pensulă?
Turnați uleiul într-un bol mare, adăugați condimentele și bucățile de dovleac. Acoperiți feliile, amestecând cu mâinile.
*Cantitatea de ulei este dată cu titlu orientativ; adăugați mai mult sau mai puțin în funcție de mărimea dovleacului dvs.

Pot înlocui aluatul de foitaj?
Il puteți înlocui cu foitaj fără gluten, dacă sunteți intolerant.

Mi-au rămas bucăți de dovleac, ce pot face?
Dacă v-au rămas multe, le puteți transforma într-o supă sau velouté.

Cum îmi decorez tarta tatin-ul cu dovleac, brânză de capră și miere?
Ca și noi, puteți adăuga bucăți de alune prăjite sau alte nuci (migdale, nuci, caju etc.) și ierburi aromatice tocate.



Echipamente de gătit

cuptor

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+