Tartă tatin cu dovleac, brânză de capră și miere
Lasă-te tentat de această tartă tatin cu dovleac, brânză de capră și miere, un adevărat deliciu de toamnă! Dovleacul care se topește în gură, brânza de capră cremoasă și atingerea de miere dulce se combină perfect pentru un rezultat deopotrivă dulce și savuros. Această tartă răsturnată este ideală pentru o masă reconfortantă cu o salată, de exemplu. Și cu câteva alune prăjite pentru crocant, cu siguranță va fi un hit! Simplu de preparat și irezistibilă direct din cuptor, această rețetă este perfectă pentru a savura aromele sezonului :-)
Ingrediente
Decorațiuni (opțional):
Materiale
- 1 formă de tartă (28 cm diametru)
- hârtie rezistentă la grăsimi
- pensulă
- cuțit
- tocător
- lingură de supă
- furculiță
Rețete inrudite
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Preparare
- Se spală și se taie dovleacul în două.
Scoateți pulpa cu o lingură.
Se taie în felii subțiri după gust. Se îndepărtează coaja. - Se combină uleiul de măsline, sarea, piperul, usturoiul pudră și ierburile de Provence.
* Cantitatea de ulei este orientativă; adăugați mai mult sau mai puțin în funcție de mărimea dovleacului. - Așezați feliile de dovleac pe o tavă de copt tapetată cu pergament de copt.
*E posibil să aveți nevoie de 2 tăvi de copt. - Se unge fiecare parte cu amestecul de ulei și ierburi.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de 30 de minute.
- Se toarnă mierea în fundul formei de tartă.
- Puneți deasupra bucățile de dovleac copt.
- Se taie felii de brânză de capră și se așază deasupra.
* Păstrați "firimiturile" pentru a le presăra peste tartă după coacere! - Se acoperă cu foitaj și se îndoaie marginile spre interior. Se înțeapă aluatul cu o furculiță.
- Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute.
*Se lasă tarta să se răcească puțin înainte de a o răsturna pe vasul de servit. - Se presară cu bucăți de alune prăjite și "firimituri" de brânză de capră.
*De asemenea, puteți adăuga puțin arpagic, dacă doriți.
Poftă bună!
Observații
Cât timp pot păstra această tartă?
O puteți păstra până la 4 zile la frigider, învelită în folie alimentară sau într-un recipient etanș.
Pot înlocui dovleacul?
Puteți folosi dovleacul de toamnă preferat pentru a face această tartă tatin, înlocuindu-l cu dovleac, butternut etc.
Brânza de capră poate fi înlocuită?
O puteți înlocui cu mozzarella sau ricotta, de exemplu. Aveți grijă, însă, deoarece mozzarella se va scurge probabil în timpul gătitului.
Pot schimba condimentele dovleacului?
Puteți, de exemplu, să înlocuiți ierburi de Provence cu cimbru sau rozmarin, sau chiar să încercați condimente precum paprika afumată.
Ce se întâmplă dacă nu am o pensulă?
Turnați uleiul într-un bol mare, adăugați condimentele și bucățile de dovleac. Acoperiți feliile, amestecând cu mâinile.
*Cantitatea de ulei este dată cu titlu orientativ; adăugați mai mult sau mai puțin în funcție de mărimea dovleacului dvs.
Pot înlocui aluatul de foitaj?
Il puteți înlocui cu foitaj fără gluten, dacă sunteți intolerant.
Mi-au rămas bucăți de dovleac, ce pot face?
Dacă v-au rămas multe, le puteți transforma într-o supă sau velouté.
Cum îmi decorez tarta tatin-ul cu dovleac, brânză de capră și miere?
Ca și noi, puteți adăuga bucăți de alune prăjite sau alte nuci (migdale, nuci, caju etc.) și ierburi aromatice tocate.