Tartă tatin cu șalotă și feta

Felul principal
Foarte ușor
45 min

Când vorbim despre tarte tatin, ne gândim evident la celebra tartă tatin cu mere! Ce-ar fi dacă astăzi am înlocui tradiționalele mere cu șalote pentru o variantă savuroasă? Pentru a adăuga și mai mult deliciu, feta va fi cel mai bun aliat al tău în această rețetă, perfectă pentru a contrabalansa dulceața șalotei, pe scurt, un răsfăț pur! :-) Urmați pașii de mai jos ↓↓

Ingrediente

4

Decor:

Materiale

  • 1 formă de plăcintă
  • tigaie cu capac

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare5 min
Gătire30 min
  • Tartă tatin cu șalotă și feta - Preparare etapa 1Topiți untul într-o tigaie și turnați uleiul de măsline. Adăugați șalota curățată și tăiată în jumătate. Rumeniți șalota.
  • Tartă tatin cu șalotă și feta - Preparare etapa 2Când șalota devine aurie, acoperiţi tigaia şi gătiţi la foc mic timp de 20 de minute.
  • Tartă tatin cu șalotă și feta - Preparare etapa 3Se adaugă sare, piper, rozmarin, oțet balsamic și zahăr. Se amestecă pentru a reduce sosul.
  • Tartă tatin cu șalotă și feta - Preparare etapa 4Aranjați șalota pe fundul tăvii de tartă.

    *Puteți adăuga feta în acest moment, dacă doriți.
  • Tartă tatin cu șalotă și feta - Preparare etapa 5Deasupra se așează aluatul foitaj și se pliază marginile. Înțepați aluatul cu o furculiță.
  • Tartă tatin cu șalotă și feta - Preparare etapa 6Coaceți 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Așteptați să se răcească puțin tarta înainte de a o desface.
  • Tartă tatin cu șalotă și feta - Preparare etapa 7Presărați feta mărunțită și puneți deasupra frunze de busuioc. E gata!

Punctează această reţetă

Observații

Cum se păstrează tarta tatin cu șalotă?
O poți păstra aproximativ 3 zile într-un recipient ermetic sau acoperită cu hârtie de copt.
Pentru a o reîncălzi, ideal este sa o puneți 5-10 minute într-un cuptor încins la 180°C.

Putem înlocui șalota?
Puteți înlocui șalota cu ceapa (galbena sau roșie), tăiată fâșii.

Cu ce ​​ar trebui să înlocuiesc feta?
Puteți înlocui feta cu o burrata cremoasă pentru o notă ultra gourmet, sau înlocuiți-o cu brânză proaspătă de capră sau Roquefort pentru iubitorii de brânză tare.

Cu ce ​​ar trebui să înlocuim aluatul foitaj?
Puteți folosi în schimb aluat brisée, pentru o notă mai crocantă!

Sfatul lui Petitchef:
Dacă tigaia dvs este sigură pentru cuptor, nu este nevoie să transferați șalota într-un vas, acoperiți direct cu aluatul foitaj, îndoiți marginile, înțepați și i puneți în cuptor!

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: