Când vorbim despre tarte tatin, ne gândim evident la celebra tartă tatin cu mere! Ce-ar fi dacă astăzi am înlocui tradiționalele mere cu șalote pentru o variantă savuroasă? Pentru a adăuga și mai mult deliciu, feta va fi cel mai bun aliat al tău în această rețetă, perfectă pentru a contrabalansa dulceața șalotei, pe scurt, un răsfăț pur! :-) Urmați pașii de mai jos ↓↓
Cum se păstrează tarta tatin cu șalotă? O poți păstra aproximativ 3 zile într-un recipient ermetic sau acoperită cu hârtie de copt. Pentru a o reîncălzi, ideal este sa o puneți 5-10 minute într-un cuptor încins la 180°C.
Putem înlocui șalota? Puteți înlocui șalota cu ceapa (galbena sau roșie), tăiată fâșii.
Cu ce ar trebui să înlocuiesc feta? Puteți înlocui feta cu o burrata cremoasă pentru o notă ultra gourmet, sau înlocuiți-o cu brânză proaspătă de capră sau Roquefort pentru iubitorii de brânză tare.
Cu ce ar trebui să înlocuim aluatul foitaj? Puteți folosi în schimb aluat brisée, pentru o notă mai crocantă!
Sfatul lui Petitchef: Dacă tigaia dvs este sigură pentru cuptor, nu este nevoie să transferați șalota într-un vas, acoperiți direct cu aluatul foitaj, îndoiți marginile, înțepați și i puneți în cuptor!