Incalzim cuptorul la 200 de grade. Curatim perele, le taiem in jumatate si eliminam partea cu seminte.Intr-o tava care se poate folosi si in cuptor si pe aragaz (eu am pus intr-o tigaie de prajit antiaderenta), topim untul, adaugam zaharul si lasam la foc mic, pina cind se formeaza caramelul.
Tragem tava/tigaia de pe aragaz si adaugam perele cu partea taiata in jos, presaram scortisoara si lasam pe ochiul aragazului, circa cinci minute la foc mic.
Intr-o tava de tarte cu diametrul de 22 cm, pus cu lingura caramelul, asezat deasupra perele si presarat putina nuca macinata.
Desfacem aluatul din ambalaj (aluatul trebuie scos din frigider cu cel putin 10 minute inainte), il asezam peste pere, avind grija ca marginile sa le indoim inspre interior. Intepam bine cu furculita sau cu o scobitoare aluatul ca altfel riscam sa se ridice precum palaria ciupercilorsi bagam in cuptorul preincalzit la 200°, pentru circa 25 de minute.
Scoatem de la cuptor, lasam circa un minut in tava, dupa care rasturnam pe un platou si servim cit este calduta.