Petitchef

Tartă tatin cu vinete: varianta savuroasă de te lingi pe degete!

După mere într-o variantă dulce, am decis să includem vinetele în rețeta noastră de tarta tatin, sărată. Iar pentru a aroma totul, nu uita să adaugi sos de roșii, oregano uscat și miere pentru o notă de dulceață ;-) Super ușor de făcut, această tarta tatin se va potrivi perfect cu preparatele la grătar din timpul verii.

Acompaniamente
8 porții
10 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

8

Materiale

  • un vas de plăcintă

Preparare

  • Se rumenesc ceapa și usturoiul curățat într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline.
  • Adăugați sosul de roșii, oregano uscat, sare și piper. Amestecați.
    Adăugați apa, amestecați și gătiți la foc mic până când amestecul se reduce și devine un sos.
  • Între timp, spălați și tăiați vinetele în felii (aproximativ 1-2 cm). Gătiți-le într-o tigaie cu ulei de măsline până se rumenesc.
  • Odată ce vinetele sunt gătite și sosul de roșii este gata, este timpul pentru asamblare.
    Ungeți vasul de plăcintă cu miere. Presărați niște oregano uscat deasupra, apoi aranjați feliile de vinete într-un cerc, suprapunându-le.
    Deasupra adăugăm sosul de roșii și apoi aluatul sărat.
  • Înțepați aluatul și coaceți timp de 30 de minute la 180°C.
    Desfaceți tarta, întoarceți-o cu fundul în sus, imediat ce ați scos-o din cuptor și savurați.


Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Tartă tatin cu vinete: varianta savuroasă de te lingi pe degete!
Tartă tatin cu vinete: varianta savuroasă de te lingi pe degete! - poza 2
Tartă tatin cu vinete: varianta savuroasă de te lingi pe degete! - poza 3
Tartă tatin cu vinete: varianta savuroasă de te lingi pe degete! - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tartă tatin cu șalotă și feta
Tartă tatin cu șalotă și feta
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta regilor-varianta mini
Tarta regilor-varianta mini
12 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tarta portugheza - varianta maxi
Tarta portugheza - varianta maxi
8 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta italiana de paste
Tarta italiana de paste
4 porții
1 h 53 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Fructul cu degete sau mana lui Buddha Fructul cu degete sau mana lui Buddha

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează