Tartă tatin cu vinete: varianta savuroasă de te lingi pe degete!
Tartă tatin cu vinete: varianta savuroasă de te lingi pe degete!
După mere într-o variantă dulce, am decis să includem vinetele în rețeta noastră de tarta tatin, sărată. Iar pentru a aroma totul, nu uita să adaugi sos de roșii, oregano uscat și miere pentru o notă de dulceață ;-) Super ușor de făcut, această tarta tatin se va potrivi perfect cu preparatele la grătar din timpul verii.
Se rumenesc ceapa și usturoiul curățat într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline.
Adăugați sosul de roșii, oregano uscat, sare și piper. Amestecați. Adăugați apa, amestecați și gătiți la foc mic până când amestecul se reduce și devine un sos.
Între timp, spălați și tăiați vinetele în felii (aproximativ 1-2 cm). Gătiți-le într-o tigaie cu ulei de măsline până se rumenesc.
Odată ce vinetele sunt gătite și sosul de roșii este gata, este timpul pentru asamblare. Ungeți vasul de plăcintă cu miere. Presărați niște oregano uscat deasupra, apoi aranjați feliile de vinete într-un cerc, suprapunându-le. Deasupra adăugăm sosul de roșii și apoi aluatul sărat.
Înțepați aluatul și coaceți timp de 30 de minute la 180°C. Desfaceți tarta, întoarceți-o cu fundul în sus, imediat ce ați scos-o din cuptor și savurați.