Tartine cu smochine, brânză proaspătă de capră, miere și rozmarin
Sezonul smochinelor a început și întrucât este scurt, suntem hotărâți să profităm de el! Aceste fructe pot fi folosite la nesfârșit: într-o salată, sub formă de tartă, în risotto. Astăzi am decis să facem bruschette cu brânză proaspătă de capră, smochine, miere și rozmarin, un combo delicios pe care trebuie neapărat să-l încercați! Aceste sandvișuri vegetariene vor fi perfecte ca aperitiv sau ca masă completă, însoțite de o salată :-)
Ingrediente
Materiale
- 1 prăjitor de pâine (sau tigaie)
- 1 cuțit
Rețete inrudite
-
Tartine de vinete, coulis de roșii și brânză de capră
-
Tartine cu brânză de capră si somon fumé
-
Tartine cu crema de branza, pesto si rosii cherry
-
Tartine cu branza, castravete si ridichi
Preparare
Tăiați smochinele în felii subțiri.
Prăjiți feliile de pâine și aranjați-le pe platoul de servire.
Întindeți brânză proaspătă de capră peste feliile de pâine prăjită.
Deasupra puneți feliile de smochine, apoi adăugați câteva frunze de rozmarin în jurul smochinelor (le puteți lipi pe brânză).
Se condimentează cu sare și piper, apoi se toarnă miere deasupra.
Gata!
Observații
Cum să păstrați aceste tartine?
Le puteți pune la frigider și mânca în timpul zilei, dar vă recomandăm să le gustați imediat pentru ca pâinea să iși păstreze textura crocantă și smochinele să rămână proaspete.
Cu ce pot înlocui brânza proaspătă de capră?
O puteți înlocui cu brânză proaspătă clasică, cremă de brânză sau ricotta!
Ce pâine ar trebui să folosesc?
Am folosit pâine de țară feliată, dar alegeți ce pâine vă place!