Vreți un desert moale, cremos și crocant? Ați găsit rețeta perfectă!
Pas cu pas, vă explicăm cum să faceți acest produs de patiserie. O să vedeți că nu este așa de complicat ;-)
Biscuiții: Amestecați manual untul moale + zahărul + pudra de migdalele + făina + extractul de vanilie.
Întindeți aluatul între două foi de folie alimentară folosind un sucitor. Ar trebui să aibă o grosime de 2 mm. Aplatizați și puneți la congelator.
Crema de patiserie: Amestecați ouăle + jumătate din zahăr într-un bol. Adăugați amidonul de porumb și amestecați bine.
Turnați laptele + vanilia, într-o cratiță. Adăugați jumătate din zahăr. Fierbeți.
Turnați jumătate din lapte direct în bol și amestecați bine. Apoi turnați acest amestec în cratiță. Amestecați apoi puneți pe foc.
Amestecați continuu până când fierbe. Când dă în clocot, mai fierbeți încă 2 minute, amestecând.
Luați tigaia de pe foc și adăugați untul tăiat în bucăți mici. Amestecați bine. Așezați folie alimentară pe toată suprafața cremei pentru a preveni uscarea acesteia. Dați la frigider și lăsați să se răcească complet.
Aluatul de choux : Turnați apa într-o cratiță. Adăugați unt + sare + zahăr (opțional). Fierbeți. Untul trebuie să se topească complet.
Luați tigaia de pe foc și adăugați făina dintr-o dată. Amestecați bine. Când se formează o bilă omogenă, luați de pe foc.
Adăugăm ouăle bătute, puțin cate puțin. Amestecați bine cu o lingură de lemn. Dacă trasați o linie pe fundul cratiței cu lingura, aluatul trebuie să revină încet.
Transferați aluatul într-o pungă prevăzută cu o duză de 12 mm. Lipiți hârtia de copt cu puțin aluat choux pe tava de copt.
Înmuiați tăietorul de biscuiți cu diametrul de 5 cm în zahăr pudră sau făină și „marcați” astfel locurile pe hârtia de pergament. Tăiați choux-ul în cercuri.
Tăiați cercuri cu diametrul de 6 cm din biscuit folosind un tăietor de biscuiți. Puneți cercurile de biscuit pe aluatul de choux.
Coaceți în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 30 minute. După acest timp, coborâți temperatura la 140°C și lăsați choux-ul încă 20 de minute. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească complet.
Crema diplomat: Bateți crema de patiserie cu ajutorul unui mixer electric. Bateți smântâna lichidă și încorporați-o în crema de patiserie folosind o spatulă. Transferați într-o pungă cu o duză de 10 mm.
Perforați partea inferioară a choux-ului cu un cuțit. Umpleti choux-ul cu crema diplomat.
Varianta: taiem choux-ul în jumătate si ornăm baza. Netezim marginea choux-ului, turnăm grămezi mici de cremă și închidem cu capac.
Crema de patiserie: Adăugați în lapte jumătate din zahărul din rețetă: laptele nu se va lipi de tigaie. Crema de patiserie poate fi păstrată până la o săptămână la frigider. Pentru a răci crema de patiserie mai repede: turnați-o într-un vas de gratinare, rece, înfășurați în folie „la contact” și răciți.
Topping: Puteți orna choux-urile numai cu frișcă sau doar cu cremă patiserie, dacă doriti.
Biscuitul: Biscuitul este opțional, însă choux-urile vor fi mai mari și mai crocante cu el.
Congelare: Puteți congela aluatul choux și aluatul de biscuiți pentru a le face din nou mai târziu.
Arata superb choux tau ! Ale mele s.au lăsat, cu toate ca am respectat reteta. Nu inteleg cum de ies asa perfecte la voi ( toți care postați rețete) , și la noi , nu !
Comentarii:
Arata superb choux tau ! Ale mele s.au lăsat, cu toate ca am respectat reteta. Nu inteleg cum de ies asa perfecte la voi ( toți care postați rețete) , și la noi , nu !