Choux cu cremă de vanilie

Desert
Ușor
3 h 20 m

Vreți un desert moale, cremos și crocant? Ați găsit rețeta perfectă! Pas cu pas, vă explicăm cum să faceți acest produs de patiserie. O să vedeți că nu este așa de complicat ;-)

Ingrediente

20

Biscuiții:

Crema diplomat (crema patiserie + frisca):

Aluatul de choux:

Materiale

  • Pungă de patiserie
  • duză cu diametrul de 10 mm
  • duză cu diametrul de 12 mm
  • spatulă
  • corn
  • hârtie pergament
  • Tigaie
  • folie alimentară
  • sucitor
  • Tăietor de biscuiti 5 cm în diametru
  • Tăietor de biscuiti 6 cm în diametru
  • Tel
  • Mixer electric
  • Farfurie pentru servire

Preparare

Preparare2 ore
Timp așteptare30 min
Gătire50 min
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 1Biscuiții:
    Amestecați manual untul moale + zahărul + pudra de migdalele + făina + extractul de vanilie.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 2Întindeți aluatul între două foi de folie alimentară folosind un sucitor. Ar trebui să aibă o grosime de 2 mm. Aplatizați și puneți la congelator.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 3Crema de patiserie:
    Amestecați ouăle + jumătate din zahăr într-un bol. Adăugați amidonul de porumb și amestecați bine.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 4Turnați laptele + vanilia, într-o cratiță. Adăugați jumătate din zahăr. Fierbeți.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 5Turnați jumătate din lapte direct în bol și amestecați bine. Apoi turnați acest amestec în cratiță. Amestecați apoi puneți pe foc.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 6Amestecați continuu până când fierbe. Când dă în clocot, mai fierbeți încă 2 minute, amestecând.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 7Luați tigaia de pe foc și adăugați untul tăiat în bucăți mici. Amestecați bine. Așezați folie alimentară pe toată suprafața cremei pentru a preveni uscarea acesteia. Dați la frigider și lăsați să se răcească complet.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 8Aluatul de choux :
    Turnați apa într-o cratiță. Adăugați unt + sare + zahăr (opțional). Fierbeți. Untul trebuie să se topească complet.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 9Luați tigaia de pe foc și adăugați făina dintr-o dată. Amestecați bine. Când se formează o bilă omogenă, luați de pe foc.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 10Adăugăm ouăle bătute, puțin cate puțin. Amestecați bine cu o lingură de lemn. Dacă trasați o linie pe fundul cratiței cu lingura, aluatul trebuie să revină încet.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 11Transferați aluatul într-o pungă prevăzută cu o duză de 12 mm.
    Lipiți hârtia de copt cu puțin aluat choux pe tava de copt.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 12Înmuiați tăietorul de biscuiți cu diametrul de 5 cm în zahăr pudră sau făină și „marcați” astfel locurile pe hârtia de pergament. Tăiați choux-ul în cercuri.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 13Tăiați cercuri cu diametrul de 6 cm din biscuit folosind un tăietor de biscuiți. Puneți cercurile de biscuit pe aluatul de choux.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 14Coaceți în cuptorul preîncalzit la 170°C timp de 30 minute. După acest timp, coborâți temperatura la 140°C și lăsați choux-ul încă 20 de minute. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească complet.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 15Crema diplomat:
    Bateți crema de patiserie cu ajutorul unui mixer electric. Bateți smântâna lichidă și încorporați-o în crema de patiserie folosind o spatulă. Transferați într-o pungă cu o duză de 10 mm.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 16Perforați partea inferioară a choux-ului cu un cuțit. Umpleti choux-ul cu crema diplomat.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 17Varianta: taiem choux-ul în jumătate si ornăm baza. Netezim marginea choux-ului, turnăm grămezi mici de cremă și închidem cu capac.
  • Choux cu cremă de vanilie - Preparare etapa 18Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Crema de patiserie:
Adăugați în lapte jumătate din zahărul din rețetă: laptele nu se va lipi de tigaie.
Crema de patiserie poate fi păstrată până la o săptămână la frigider.
Pentru a răci crema de patiserie mai repede: turnați-o într-un vas de gratinare, rece, înfășurați în folie „la contact” și răciți.

Topping:
Puteți orna choux-urile numai cu frișcă sau doar cu cremă patiserie, dacă doriti.

Biscuitul:
Biscuitul este opțional, însă choux-urile vor fi mai mari și mai crocante cu el.

Congelare:
Puteți congela aluatul choux și aluatul de biscuiți pentru a le face din nou mai târziu.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Arata superb choux tau ! Ale mele s.au lăsat, cu toate ca am respectat reteta. Nu inteleg cum de ies asa perfecte la voi ( toți care postați rețete) , și la noi , nu !

am gătit această rețetă
abuz