Intr-o cratita mai inalta punem apa si untul la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam faina, toata odata, si amestecam bine pana obtinem un aluat compact care se dezlipeste de cratita. Tinem aluatul pe foc inca 1-2 minute, amestecand in cotinuare, pentru a-l mai usca un pic.
Dam cratita deoparte de pe foc si lasam aluatul sa se racoreasca pana ce putem tine un deget in el fara a ne arde. Dupa ce s-a racorit cat trebuie, incorporam ouale unul cate unul cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu ajutorul unui robot de bucatarie care are si functia de amestecat aluatul.
Dupa ce am incorporat toate ouale, am bagat cratita cu aluat la frigider pentru o ora. Inainte sa scot aluatul din frigider,aproximativ cu 20 minute, am dat drumul la cuptor si l-am lasat sa se incinga.
In tava captusita cu hartie de copt punem gramajoare de aluat, cu ajutorul unei lingurite. Nu faceti gramajoare mari si nici nu le puneti una langa alta pentru ca ele cresc foarte mult la copt.
Ca sa va faceti o idee: cand am pus coca in tava era de marimea unei nuci, iar dupa coacere erau de marimea unui ou mare. Daca doriti sa faceti eclere cu forma clasica, faceti betisoare din aluat.
Tava pregatita astfel o bagam la caldura cuptorului, pe raftul cel mai de sus, pentru 15 minute la foc mare si apoi la foc moderat pana se bronzeaza frumos. Dupa ce s-au racit, le umplem cu crema preferata sau cu budinca si/sau cu frisca si le pudram cu zahar sau le glazuram cu ciocolata.
Umplutura dulce nu este obligatorie pentru aceste mini-eclere. Le puteti umple cu icre sau cu crema de branza sau cu crema de sunca sau cu orice va trece prin cap si veti avea astfel un aperitiv foarte simpatic si ingenios.
Comentarii:
Un aperitiv gustos
AM SA ;A INCERC CHIAR MIINE ///.AM PROBAT ALTA RETETE SI ....ESEC TOTAL
Cred ca este f.buna
Este cea mai nepretentioasa si cu foarte putine ingrediente
Sant excelente de bune si usor de facut
Super!!!
E super sper sa-mi iasa si mie
Foarte buna reteta! Felicitari si multumiri!
Sunt frumoase,se vede ca ti-ai iesit bn.eu a
cand fac pun untura nu margarina