Tarta crème brûlée- un desert elegant

Desert
8 porții
Ușor
1 h 50 m

Cremoasa si catifelata, mai putin dulce decat crema de zahar ars, tarta cu creme brulee este un elegant desert frantuzesc.

Ingrediente

8

Materiale

  • forma de tarta cu diametrul de 28 cm
  • torta de bucatarie (facultativ)

Preparare

Preparare20 min
Gătire1 h 30 m
  • Tarta crème brûlée- un desert elegant - Preparare etapa 1Se pune aluatul de tarta in tava si se inteapa cu o furculita. Se coace 20 de minute la 180° C.
  • Tarta crème brûlée- un desert elegant - Preparare etapa 2Puneti smantana la fiert impreuna cu batonul de vanilie taiat pe jumatate si din care ati scos semintele. Dupa ce a ajuns la fierbere, lasati la infuzat (aproximativ 5-10 minute).
  • Tarta crème brûlée- un desert elegant - Preparare etapa 3Se amesteca zaharul cu galbenusurile de ou. Apoi adaugati peste smantana si amestecati usor. Se toarna acest amestec peste aluatul copt.
  • Tarta crème brûlée- un desert elegant - Preparare etapa 4Coaceti 1 ora la 100°C. Odata racita, puneti tarta in frigider timp de 1 noapte (sau 12 ore).
  • Tarta crème brûlée- un desert elegant - Preparare etapa 5Se presara zahar brun.
  • Tarta crème brûlée- un desert elegant - Preparare etapa 6Caramelati partea de sus cu o torta de bucatarie (sau pe gratarul cuptorului pentru aproximativ 5 minute).
  • Tarta crème brûlée- un desert elegant - Preparare etapa 7Gata!

Observații

Aluatul de tarta : aveti grija sa il coaceti inainte intrucat pe timpul cat va sta in cuptor cu crema el nu se va coace.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

liviu

Felicitări, Petitchef, delectați abonații cu rețete speciale.Nu vă uitați la cârcotașii,,atotștiutori",dacă nu le plac rețetele nu au decât să se dezaboneze.

abuz

Ancadina

Ce este torta de bucatarie? Cand se pune zaharul brun, dupa ce a stat o noapte la frigider sau inainte?

abuz

ancamaria

Ideea e ca multe din retetele de aici sint scrise de romani plecati de acasa. Daca ar fi stapinit bine limba materna, poate ca ar fi reusit sa scrie pe intelesul nostru, al celor de acasa. Subiectul e lung si complicat si nu e aici locul pentru o dezbatere :) Dar, intr-adevar, nu pricep de ce site-ul asta n-are un moderator ceva, care sa mai stopeze avalansa de retete aiurea si, da, retetele zilei sa fie in ton cu sezonul!

abuz

anonymous

E doar o reteta copiata si netradusa complet. probabil ca nu prea dati prin bucatarie daca nu stiti cum se spune in romana pâte sablée, adica aluat fraged. oare petitchef nu are un om care sa se uite putin la ce se posteaza? poate asa nu ne-ar mai povesti despre dulciurile de Craciun cand afara sunt +40.

abuz

Asdfghh

Mai întâi scrieți corect apoi dați rețete că nu înțelege nimeni nimic

abuz