Se pune aluatul de tarta in tava si se inteapa cu o furculita. Se coace 20 de minute la 180° C.
Puneti smantana la fiert impreuna cu batonul de vanilie taiat pe jumatate si din care ati scos semintele. Dupa ce a ajuns la fierbere, lasati la infuzat (aproximativ 5-10 minute).
Se amesteca zaharul cu galbenusurile de ou. Apoi adaugati peste smantana si amestecati usor. Se toarna acest amestec peste aluatul copt.
Coaceti 1 ora la 100°C. Odata racita, puneti tarta in frigider timp de 1 noapte (sau 12 ore).
Se presara zahar brun.
Caramelati partea de sus cu o torta de bucatarie (sau pe gratarul cuptorului pentru aproximativ 5 minute).
Felicitări, Petitchef, delectați abonații cu rețete speciale.Nu vă uitați la cârcotașii,,atotștiutori",dacă nu le plac rețetele nu au decât să se dezaboneze.
Ideea e ca multe din retetele de aici sint scrise de romani plecati de acasa. Daca ar fi stapinit bine limba materna, poate ca ar fi reusit sa scrie pe intelesul nostru, al celor de acasa. Subiectul e lung si complicat si nu e aici locul pentru o dezbatere :) Dar, intr-adevar, nu pricep de ce site-ul asta n-are un moderator ceva, care sa mai stopeze avalansa de retete aiurea si, da, retetele zilei sa fie in ton cu sezonul!
E doar o reteta copiata si netradusa complet. probabil ca nu prea dati prin bucatarie daca nu stiti cum se spune in romana pâte sablée, adica aluat fraged. oare petitchef nu are un om care sa se uite putin la ce se posteaza? poate asa nu ne-ar mai povesti despre dulciurile de Craciun cand afara sunt +40.
Comentarii:
Felicitări, Petitchef, delectați abonații cu rețete speciale.Nu vă uitați la cârcotașii,,atotștiutori",dacă nu le plac rețetele nu au decât să se dezaboneze.
Ce este torta de bucatarie? Cand se pune zaharul brun, dupa ce a stat o noapte la frigider sau inainte?
Ideea e ca multe din retetele de aici sint scrise de romani plecati de acasa. Daca ar fi stapinit bine limba materna, poate ca ar fi reusit sa scrie pe intelesul nostru, al celor de acasa. Subiectul e lung si complicat si nu e aici locul pentru o dezbatere :) Dar, intr-adevar, nu pricep de ce site-ul asta n-are un moderator ceva, care sa mai stopeze avalansa de retete aiurea si, da, retetele zilei sa fie in ton cu sezonul!
E doar o reteta copiata si netradusa complet. probabil ca nu prea dati prin bucatarie daca nu stiti cum se spune in romana pâte sablée, adica aluat fraged. oare petitchef nu are un om care sa se uite putin la ce se posteaza? poate asa nu ne-ar mai povesti despre dulciurile de Craciun cand afara sunt +40.
Mai întâi scrieți corect apoi dați rețete că nu înțelege nimeni nimic