Petitchef

Eclere cu ciocolata Petitchef

Astazi prezentam un desert frantuzesc: eclere cu ciocolata!
O reteta pe care o explicam pas cu pas, in versiunea scrisa + foto, dar si video. Deci, veti putea sa reproduceti linistit cojile de choux, crema de ciocolata si glazura, cele 3 componente esentiale ale eclerelor. Vor fi mai bune ca la cofetarie!

Desert
8 porții
1 h 30 m
35 min
Dificil

Video

YouTube
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      Ingrediente

      8

      Aluatul de choux :

      Crema de patiserie cu ciocolata :

      Ganache-ul pentru glazura:

      Materiale

      • Posh
      • Dui simplu
      • Dui pentru umplere
      • sablon forma echere

      Preparare

      • Etapa 1 - Eclere cu ciocolata Petitchef
        Crema de patiserie cu ciocolata:
        Puneti laptele la fiert. Intre timp, frecati galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste si devine cremos. Apoi adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
      • Etapa 2 - Eclere cu ciocolata Petitchef
        Se toarna laptele fierbinte peste amestec, putin cate putin si se amesteca bine. Apoi se toarna acest amestec in cratita. In castronul gol, puneti bucatile de ciocolata.
      • Etapa 3 - Eclere cu ciocolata Petitchef
        Puneti crema pe foc mediu si amestecati constant pana se ingroasa bine.
      • Etapa 4 - Eclere cu ciocolata Petitchef
        Se toarna crema ingrosata si fierbinte peste ciocolata din castron si se amesteca bine pana cand ciocolata se topeste. Lasati sa se raceasca.
      • Etapa 5 - Eclere cu ciocolata Petitchef
        Ganache-ul:
        Incalziti crema. Cand fierbe, se toarna peste ciocolata rupta in bucati. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Lasati sa se raceasca (dar NU PUTETI la frigider!).
      • Etapa 6 - Eclere cu ciocolata Petitchef
        Aluatul de choux :
        Intr-o cratita puneti apa si puneti pe foc, adaugati untul si putina sare. Cand untul se topeste, se adauga faina intr-o singura miscare si se amesteca pana cand aluatul se desprinde de marginile craticioarei.
      • Etapa 7 - Eclere cu ciocolata Petitchef
        Luati de pe foc si adaugati ouale unul cate unul, amestecand de fiecare data. Se amesteca puternic, deoarece elasticitatea aluatului se formeaza in aceasta etapa.
      • Etapa 8 - Eclere cu ciocolata Petitchef
        In tava, sub foaia de copt, puneti coala de hartie pe care ati desenat in prelabil modelul de coji. Folosind un posh cu un dui simplu, puneti aluatul peste sablon.
      • Etapa 9 - Eclere cu ciocolata Petitchef
        Apoi ungeti-le cu ou batut si treceti spatele unei furculite peste fiecare ecler astfel incat sa le zgariati (acest lucru le va ajuta sa creasca).
      • Etapa 10 - Eclere cu ciocolata Petitchef
        Coaceti timp de 35 de minute la 180° C. Aveti grija ca la sfarsitul gatitului sa nu le scoateti din cuptor, pentru ca se vor lasa. Lasati-le in cuptor cu usa deschisa inca 10 minute inainte de a le scoate.
      • Etapa 11 - Eclere cu ciocolata Petitchef
        Dupa ce eclerele, crema si ganache-ul s-au racit, trecem la asamblare:
        Faceti 3 gauri cu varful unui cutit in baza fiecarei coji de ecler.
      • Etapa 12 - Eclere cu ciocolata Petitchef
        Apoi umpleti cojile cu un posh cu dui cu varf subtire. Incepeti cu gaurile de la capete, apoi umpleti-o pe cea din mijloc. Daca nu aveti posh cu dui, taiati coaja eclerului in 2 pe lungime si umpleti cu crema doar baza.
      • Etapa 13 - Eclere cu ciocolata Petitchef
        Apoi, treceti partea de sus a eclerului prin ganache. Cu degetul aratator, neteziti partea superioara pentru elimina surplusul de ganache, dar si pentru a da un aspect dragut finisajului. Dupa acest pas, lasati eclerele 20 de minute la rece.
      • Etapa 14 - Eclere cu ciocolata Petitchef
        Gata!

      Observații:

      Glazura : Glazura traditionala a eclerelor de cofetarie se face cu pasta fondant. Pentru ca ni se pare costisitor de facut, am optat pentru ganache.
      Coacerea : cojile se umfla prin evaporarea apei in timpul coacerii. Deschiderea usii cuptorului la sfarsitul coacerii va permite evacuarea usor a umezelii. Daca luati cojile direct din cuptor dupa coacere, acestea se vor lasa cu siguranta!
      Conservarea : maxim 48 ore



      Poze

      Eclere cu ciocolata Petitchef
      Eclere cu ciocolata Petitchef - poza 2
      Eclere cu ciocolata Petitchef - poza 3
      Eclere cu ciocolata Petitchef - poza 4

      Întrebări:




      Comentarii:

      Mihaela, 28/04/2023

      Mia iesit delicioase si cu niste clazora

      (0) (0) Abuz

      Punctează această reţetă:
      Generează alt cod de securitate  = 

      Rețete inrudite

      Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
      Eclere cu zmeura si fistic
      8 porții
      2 h 35 m
      Dificil
      4.9 / 5
      Rețetă Trufe cu ciocolata - petitchef
      Trufe cu ciocolata - petitchef
      20 porții
      1 h 10 m
      Foarte ușor
      5 / 5
      Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
      Tort cu mousse de ciocolata petitchef
      8 porții
      25 min
      Foarte ușor
      4.7 / 5
      Rețetă Prajitura bounty-petitchef
      Prajitura bounty-petitchef
      8 porții
      3 h 45 m
      Foarte ușor
      5 / 5
      Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
      Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
      1 porții
      25 min
      Foarte ușor
      4.2 / 5

      Articole conexe

      Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

      Ultimele articole

      7 dușmani ai părului tău. Acestea sunt principalele alimente care accelerează căderea părului! 7 dușmani ai părului tău. Acestea sunt principalele alimente care accelerează căderea părului! Mănânci la orele potrivite? Descoperiți intervalul ideal dintre mese! Mănânci la orele potrivite? Descoperiți intervalul ideal dintre mese! Întotdeauna există loc în stomacul tău pentru desert, iar știința știe de ce. Întotdeauna există loc în stomacul tău pentru desert, iar știința știe de ce.

      Rețete

      Planificator de meniu
      Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

      De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

      Meniul zilei

      Primirea meniului zilnic
      Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
      Întrebarea zilei
      Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
      Votează