Eclere cu ciocolata petitchef

Desert
8 porții
Dificil
2 h 5 m

Astazi prezentam un desert frantuzesc: eclere cu ciocolata! O reteta pe care o explicam pas cu pas, in versiunea scrisa + foto, dar si video. Deci, veti putea sa reproduceti linistit cojile de choux, crema de ciocolata si glazura, cele 3 componente esentiale ale eclerelor. Vor fi mai bune ca la cofetarie!


Ingrediente

8

Aluatul de choux :

Crema de patiserie cu ciocolata :

Ganache-ul pentru glazura:


Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare1 h 30 m
Gătire35 min


Observații

Glazura : Glazura traditionala a eclerelor de cofetarie se face cu pasta fondant. Pentru ca ni se pare costisitor de facut, am optat pentru ganache.
Coacerea : cojile se umfla prin evaporarea apei in timpul coacerii. Deschiderea usii cuptorului la sfarsitul coacerii va permite evacuarea usor a umezelii. Daca luati cojile direct din cuptor dupa coacere, acestea se vor lasa cu siguranta!
Conservarea : maxim 48 ore


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Mihaela, 28/04/2023

Mia iesit delicioase si cu niste clazora

(0) (0) abuz



+