Crema de ou -creme anglaise

Crema de ou -creme anglaise
Desert
Foarte ușor
25 min
613 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 0.9 (0.45€/porție)

Preparare

Preparare20 min
Gătire5 min
  • Fierbeti laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si batonul de vanilie. Acoperiti si lasati sa se infuzeze timp de 5 minute.
  • Frecati galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc si amestecul devine spumos.
    Turnati treptat laptele peste oua, amestecand continuu.
  • Turnati compozitia intr-o cratita, puneti la foc mic si amestecand incontinuu cu o lingura de lemn, aduceti spre punctul de fierbere, fara insa sa il atingeti!
  • Atentie, e foarte important sa faceti intocmai, pentru ca altfel crema se taie, se imbranzeste...cum am patit eu prima oara cand am facut-o!Este gata cand imbraca lingura si urma degetului ramane curata pe spatula.
  • Puneti intr-un castron pe care il asezati pe un alt vas plin cu cuburi de gheata.Raciti amestecand continuu.
    Pastrati la rece pana in momentul folosirii (2-3 zile)
  • E o crema absolut delicioasa, licoroasa pe care "folosit-o" cu mare succes la aceasta reteta: Mere coapte .

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 613Kcal
  • Carbo: 102.4g
  • Grăsimi: 16.2g
  • Grăsimi sat.: 5.7g
  • Proteine: 14.7g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 101.3g
  • ProPoints: 17
  • SmartPoints: 31
Informații nutriționale pentru 1 porție (381g)
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: