Crema de ou -creme anglaise

Ingrediente
2
Cost estimat: 0.9Euros€ (0.45€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire5 min
- Fierbeti laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si batonul de vanilie. Acoperiti si lasati sa se infuzeze timp de 5 minute.
- Frecati galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc si amestecul devine spumos.
Turnati treptat laptele peste oua, amestecand continuu. - Turnati compozitia intr-o cratita, puneti la foc mic si amestecand incontinuu cu o lingura de lemn, aduceti spre punctul de fierbere, fara insa sa il atingeti!
- Atentie, e foarte important sa faceti intocmai, pentru ca altfel crema se taie, se imbranzeste...cum am patit eu prima oara cand am facut-o!Este gata cand imbraca lingura si urma degetului ramane curata pe spatula.
- Puneti intr-un castron pe care il asezati pe un alt vas plin cu cuburi de gheata.Raciti amestecand continuu.
Pastrati la rece pana in momentul folosirii (2-3 zile) - E o crema absolut delicioasa, licoroasa pe care "folosit-o" cu mare succes la aceasta reteta: Mere coapte .
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 613Kcal
- Carbo: 102.4g
- Grăsimi: 16.2g
- Grăsimi sat.: 5.7g
- Proteine: 14.7g
- Fibre: 0g
- Zahăr: 101.3g
- ProPoints: 17
- SmartPoints: 31
Informații nutriționale pentru 1 porție (381g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă