Fierbeti laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si batonul de vanilie. Acoperiti si lasati sa se infuzeze timp de 5 minute.
Frecati galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc si amestecul devine spumos. Turnati treptat laptele peste oua, amestecand continuu.
Turnati compozitia intr-o cratita, puneti la foc mic si amestecand incontinuu cu o lingura de lemn, aduceti spre punctul de fierbere, fara insa sa il atingeti!
Atentie, e foarte important sa faceti intocmai, pentru ca altfel crema se taie, se imbranzeste...cum am patit eu prima oara cand am facut-o!Este gata cand imbraca lingura si urma degetului ramane curata pe spatula.
Puneti intr-un castron pe care il asezati pe un alt vas plin cu cuburi de gheata.Raciti amestecand continuu. Pastrati la rece pana in momentul folosirii (2-3 zile)
E o crema absolut delicioasa, licoroasa pe care "folosit-o" cu mare succes la aceasta reteta: Mere coapte .