Pahare în stil mont blanc cu cremă de castane

votează acum
Desert
6 porții
Foarte ușor
4 h 50 m

Căutați o idee pentru un desert festiv? Aceste verrine în stil Mont Blanc cu cremă de castane sunt pur și simplu irezistibile! Imaginați-vă straturi de cremă netedă care combină mascarpone și cremă de castane... Fiecare lingură este ca un nor, cu un pic de meringue deasupra pentru un efect wow! Pentru că da, totul arată mai elegant într-o verandă, nu-i așa ;-)


Ingrediente

6

Meringue:

Umplutura:

Garnitura:


Materiale

  • 6 borcane de sticlă de 100 ml
  • 1 mixer electric
  • pungi de patiserie
  • vârf canelat
  • hârtie rezistentă la grăsimi

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Clapon cu castane


Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare3 h 15 m
Gătire1 h 15 m
  • Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - Preparare etapa 1Începeți prin a face bezelele:
    Bateți albușul cu puțin zahăr până când devine spumos.
    Continuați să bateți, adăugând zahărul puțin câte puțin, până când obțineți o consistență groasă, în formă de cioc de pasăre.
  • Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - Preparare etapa 2Se transferă amestecul într-o pungă de patiserie prevăzută cu un vârf canelat.
  • Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - Preparare etapa 3Se poșează bezele mici pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
  • Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - Preparare etapa 4Se coace în cuptorul preîncălzit la 120°C timp de 1 oră și 15 minute.
    Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit.
  • Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - Preparare etapa 5Crema:
    Puneți smântâna, mascarpone, pișcoturile și bolul în congelator timp de 15 minute.
    Apoi se pun ingredientele în bolul cu vanilie și crema de castane.
  • Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - Preparare etapa 6Se bate până se întărește.
  • Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - Preparare etapa 7Garnitura:
    Se amestecă crema de castane și zahărul pudră.
  • Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - Preparare etapa 8Se fărâmițează câteva meringues și se pun firimiturile pe fundul verrinelor.
  • Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - Preparare etapa 9Se pune crema într-o pungă și se înmoaie în verrine până la centru.
  • Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - Preparare etapa 10Se rup pișcoturile în treimi și se înmoaie în lapte chiar înainte de a le așeza deasupra cremei cu aproximativ 1/2 linguriță de cremă de castane.
  • Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - Preparare etapa 11Se acoperă cu smântână.
  • Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - Preparare etapa 12Se pune amestecul de topping (cremă de castane + zahăr pudră) într-o pungă de patiserie și se taie o mică deschidere în pungă.
    Se poșează amestecul în spirală peste partea de sus a verrinei.
  • Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - Preparare etapa 13Se decorează vârfurile verrinelor cu miez de bezea și cu o mică bezea în centru.
  • Pahare în stil Mont Blanc cu cremă de castane - Preparare etapa 14Se dă la rece timp de 3 ore înainte de servire. Și iată, este gata!

Observații

Cât timp se păstrează verrinele în stil Mont Blanc?
Le puteți păstra timp de 3 zile în frigider. Dacă le pregătiți în avans, adăugați chipsurile de meringue și meringue-ul deasupra chiar înainte de servire.

Cu ce pot înlocui crema de castane?
O puteți înlocui cu orice cremă tartinabilă.

Ce pot folosi în loc de meringue?
Aici, am preparat meringue de casă. Puteți folosi meringue gata preparate. Sau înlocuiți-le cu biscuiți sfărâmați, de exemplu.

Cât piure de castane trebuie să cumpăr pentru a face această rețetă?
Va trebui să cumpărați cel puțin 150 g de cremă de castane pentru a face această rețetă.



Echipamente de gătit

cuptor

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+