Pentru prepararea blatului am sepat albuurile de glbenuuri; albuurile se bat spum, a adaugat treptat zahrul, se bat în continuare pân ce spuma se întrete.
A pus pe rând glbenuurile apoi a încorporat nucile mcinate amestecate cu fina. Compoziia se toarn într-o tav uns cu unt i tapetat cu fin i se d la cuptor unde se coace în cuptorul preânclzit, la foc mijlociu, timp de 25 minute.
Pentru crem a amestecat cu mixerul piureul de castane cu untul, pânrezult o crem omogen. La sfârit a augat o linguri esen de rom.
Pentru sirop, am fiert apa cu zahrul pân s-a îngroaat puin, a luat de pe foc i a adaugat romul.
Dup ce blatul s-a rcit în form, l-a scos i l-a tiat în dou foi care pe care le-a însiropeat cu siropul cldu. Peste prima foaie a întins 3/4 din crem, a pus a doua foaie, i a îmbrcat tortul cu restul de crem. La sfârit a ornat cu fric.
Comentarii:
Imi pare foarte buna .cu crema de castane,va fi excelenta.va multumesc.
Ai omorat limba romana !!!
Imi place
Excelent
Super!
Yumi pare foarte bun si destul de simplu de facut !!!!
Super tare!