Topiti ciocolata, rupta in bucati, si untul la bain-marie. Adaugati laptele, galbenusurile, zaharul si amestecati pana se ingroasa ca un sos (pana cand imbraca lingura)
Luati de pe foc si adaugati nuca macinata:esentele, dovleacul ras.Adaugati faina si praful de copt, cernute si amestecati.
Bateti albusurile spuma si amestecati-le cu miscari usoare in compozitie.Puneti compozitia intr-o forma de copt cu diametrul de 26 cm., tapetata cu hartie pergament.
Coaceti in cuptorul preincalzit pentru cca. 30 de minute la 170 grade C. (foc mediu).Puneti dovleacul, taiat bucatele, la cuptor pana cand se inmoaie (cand furculita intra usor in el, e gata).
Zdrobiti-l apoi, tot cu furculita .Bateti frisca si cand s-a intarit, adaugati-i piureul de dovleac si portii mici de lichior-crema de whisky, pana cand crema devine pufoasa.
Blatul racit se feliaza .Blatul de jos se aseaza direct pe platoul de servit.Se insiropeaza blatul cu lichior (absolut optional ) si se aseaza cateva linguri bune de crema.
Se acopera cu cel de-al doilea blat si cu restul de crema.Se da la frigider pentru minim o ora (ideal ar fi peste noapte)Asa arata la mine a doua zi dimineata.Se decoreaza dupa plac, cu bombonele, ciocolata rasa, etc.