Tort de dovleac cu crema de whisky

Desert
6 porții
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

6

Blat:

Crema:

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Topiti ciocolata, rupta in bucati, si untul la bain-marie. Adaugati laptele, galbenusurile, zaharul si amestecati pana se ingroasa ca un sos (pana cand imbraca lingura)
  • Luati de pe foc si adaugati nuca macinata:esentele, dovleacul ras.Adaugati faina si praful de copt, cernute si amestecati.
  • Bateti albusurile spuma si amestecati-le cu miscari usoare in compozitie.Puneti compozitia intr-o forma de copt cu diametrul de 26 cm., tapetata cu hartie pergament.
  • Coaceti in cuptorul preincalzit pentru cca. 30 de minute la 170 grade C. (foc mediu).Puneti dovleacul, taiat bucatele, la cuptor pana cand se inmoaie (cand furculita intra usor in el, e gata).
  • Zdrobiti-l apoi, tot cu furculita .Bateti frisca si cand s-a intarit, adaugati-i piureul de dovleac si portii mici de lichior-crema de whisky, pana cand crema devine pufoasa.
  • Blatul racit se feliaza .Blatul de jos se aseaza direct pe platoul de servit.Se insiropeaza blatul cu lichior (absolut optional ) si se aseaza cateva linguri bune de crema.
  • Se acopera cu cel de-al doilea blat si cu restul de crema.Se da la frigider pentru minim o ora (ideal ar fi peste noapte)Asa arata la mine a doua zi dimineata.Se decoreaza dupa plac, cu bombonele, ciocolata rasa, etc.
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: