Pahare în stil banoffee, pentru fanii de banane și caramel

Desert
4 porții
Foarte ușor
1 h 23 m

Descoperiți verrinele noastre irezistibile în stil banoffee, un deliciu care va face inimile iubitorilor de banane și caramel să bată cu putere! Imaginați-vă straturi de speculoos crocant, banane și caramel de casă care se topește în gură... Și ca bonus, un mic decor de ciocolată neagră pentru a face totul și mai bun! Aceste verrine sunt perfecte pentru un desert rapid și delicios, bon appétit!


Ingrediente

4

Caramel:

Smântână:

Decorațiuni (opțional):


Materiale

  • 1 pungă de patiserie
  • 1 tigaie
  • 4 pahare bodega

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Banoffee, tarta cu banane si caramel


Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare1 oră
Gătire3 min
  • Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - Preparare etapa 1Se taie bananele în felii subțiri.
  • Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - Preparare etapa 2Se zdrobesc biscuiții speculoos pentru a obține bucăți mici.
  • Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - Preparare etapa 3Așezați bucățile de banană pe pereții paharelor.
  • Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - Preparare etapa 4Se umple centrul cu bucăți de speculoos.
  • Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - Preparare etapa 5Caramel:
    Se topește untul într-o tigaie, apoi se adaugă zahărul brun și se amestecă bine.
  • Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - Preparare etapa 6Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă laptele condensat îndulcit.
  • Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - Preparare etapa 7Se amestecă și se așteaptă să fiarbă. Se lasă să se îngroașe timp de 1 minut. Se ia de pe foc.
  • Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - Preparare etapa 8Se acoperă biscuiții speculoos cu caramel în pahare. Se lasă la rece timp de cel puțin 1 oră.
    Se pun smântâna și mascarpone în congelator timp de 15 minute înainte de utilizare.
  • Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - Preparare etapa 9Se prepară crema înainte de a o pune pe verrine:
    Se bate smântâna până se întărește.
    *Se poate adăuga o lingură de mascarpone pentru a o face mai groasă.
  • Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - Preparare etapa 10Se scot paharele din frigider și se pun bucăți de banane peste caramel.
  • Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - Preparare etapa 11Se transferă crema într-o pungă și se pune crema deasupra.
  • Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - Preparare etapa 12Decorați verrinele cu firimituri de speculoos și o felie de banană.
    *Se poate adăuga și ciocolată rasă, dacă doriți.

Observații

Verrinele pot fi făcute în avans?
Da, le puteți face în avans, dar vă recomandăm să adăugați frișca și decorațiunile în ultimul moment.
Consumați verrinele cât mai curând posibil.

Pot face verrine mai mici?
Da, vă recomandăm să începeți cu un strat de speculoos, apoi un strat de banane, apoi un strat de caramel, un alt strat de banane, un strat de frișcă și apoi decorul.

Cu ce să înlocuiți caramelul?
Ați putea înlocui caramelul cu o ganache de ciocolată, de exemplu.

Ce pot folosi în loc de speculoos?
Le-ai putea înlocui cu biscuiți breton, de exemplu!



Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+