Petitchef

Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel

Descoperiți verrinele noastre irezistibile în stil banoffee, un deliciu care va face inimile iubitorilor de banane și caramel să bată cu putere! Imaginați-vă straturi de speculoos crocant, banane și caramel de casă care se topește în gură... Și ca bonus, un mic decor de ciocolată neagră pentru a face totul și mai bun! Aceste verrine sunt perfecte pentru un desert rapid și delicios, bon appétit!

Desert
4 porții
20 min
1 oră
3 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Caramel:

Smântână:

Decorațiuni (opțional):

Materiale

  • 1 pungă de patiserie
  • 1 tigaie
  • 4 pahare bodega

Preparare

  • Etapa 1 - Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel
    Se taie bananele în felii subțiri.
  • Etapa 2 - Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel
    Se zdrobesc biscuiții speculoos pentru a obține bucăți mici.
  • Etapa 3 - Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel
    Așezați bucățile de banană pe pereții paharelor.
  • Etapa 4 - Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel
    Se umple centrul cu bucăți de speculoos.
  • Etapa 5 - Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel
    Caramel:
    Se topește untul într-o tigaie, apoi se adaugă zahărul brun și se amestecă bine.
  • Etapa 6 - Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel
    Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă laptele condensat îndulcit.
  • Etapa 7 - Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel
    Se amestecă și se așteaptă să fiarbă. Se lasă să se îngroașe timp de 1 minut. Se ia de pe foc.
  • Etapa 8 - Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel
    Se acoperă biscuiții speculoos cu caramel în pahare. Se lasă la rece timp de cel puțin 1 oră.
    Se pun smântâna și mascarpone în congelator timp de 15 minute înainte de utilizare.
  • Etapa 9 - Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel
    Se prepară crema înainte de a o pune pe verrine:
    Se bate smântâna până se întărește.
    *Se poate adăuga o lingură de mascarpone pentru a o face mai groasă.
  • Etapa 10 - Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel
    Se scot paharele din frigider și se pun bucăți de banane peste caramel.
  • Etapa 11 - Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel
    Se transferă crema într-o pungă și se pune crema deasupra.
  • Etapa 12 - Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel
    Decorați verrinele cu firimituri de speculoos și o felie de banană.
    *Se poate adăuga și ciocolată rasă, dacă doriți.

Observații:

Verrinele pot fi făcute în avans?
Da, le puteți face în avans, dar vă recomandăm să adăugați frișca și decorațiunile în ultimul moment.
Consumați verrinele cât mai curând posibil.

Pot face verrine mai mici?
Da, vă recomandăm să începeți cu un strat de speculoos, apoi un strat de banane, apoi un strat de caramel, un alt strat de banane, un strat de frișcă și apoi decorul.

Cu ce să înlocuiți caramelul?
Ați putea înlocui caramelul cu o ganache de ciocolată, de exemplu.

Ce pot folosi în loc de speculoos?
Le-ai putea înlocui cu biscuiți breton, de exemplu!



Poze

Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel
Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - poza 2
Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - poza 3
Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - poza 4
Pahare în stil Banoffee, pentru fanii de banane și caramel - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pahare în stil mont blanc cu cremă de castane
Pahare în stil mont blanc cu cremă de castane
6 porții
4 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Banoffee, tarta cu banane si caramel
Banoffee, tarta cu banane si caramel
10 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Tartă cu daims în stil ikea
Tartă cu daims în stil ikea
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sarlota in stil tiramisu fara oua
Sarlota in stil tiramisu fara oua
6 porții
5 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Mere in caramel – amintiri dulci ale copilariei Mere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează