Banoffee, tarta cu banane si caramel

Desert
Ușor
1 oră

Banoffee, combinatie intre cuvantul banana si toffee. A aparut in 1972 si este inventia bucatarului Ian Dowding de la restaurantul The Hungry Monk (inchis intre timp), din East Susex. Daca nu cunoasteti desertul, noi va punem la dispozitie reteta.

Ingrediente

10

Materiale

  • forma cu inel 20 cm diametru

Preparare

  • Banoffee, tarta cu banane si caramel - Preparare etapa 1Zdrobiti biscutiii Speculoos si adaugati 100 gr de unt topit. Amestecati bine.
  • Banoffee, tarta cu banane si caramel - Preparare etapa 2Puneti hartie pergament la baza formei de copt. Puneti amestecul speculoos+untsi intindeti-l cu o lingura pe fundul formei si pe margini pentru a crea o coaja de tarta. Apasati bine.
    Taiati 2 banane in rondele si aranjati-le in partea de jos. Puneti la frigider.
  • Banoffee, tarta cu banane si caramel - Preparare etapa 3Pregatiti caramelul: puneti 100 gr unt sa se topeasca intr-o tigaie si adaugati zaharul brun. Cand zaharul s-a topit, adaugati laptele condensat indulcit.
  • Banoffee, tarta cu banane si caramel - Preparare etapa 4Amestecati bine si aduceti la fierbere. Lasati sa fiarba un minut si turnati in coaja de tarta. Raciti cel puțin 2 ore.
  • Banoffee, tarta cu banane si caramel - Preparare etapa 5Dupa ce s-a racit bine, demontati. Fii atent, acest pas este un pic complicat. Apoi aranjati restul de banane taiate in rondele, deasupra.
  • Banoffee, tarta cu banane si caramel - Preparare etapa 6Bateti frisca (trebuie sa fie foarte rece) pana se face spuma. Puneti pe tarta.
  • Banoffee, tarta cu banane si caramel - Preparare etapa 7Radeti cateva patratele de ciocolate si presarati peste frisca.
  • Banoffee, tarta cu banane si caramel - Preparare etapa 8Gata! Bon appétit!

Punctează această reţetă

Echipamente de gătit

cuptor
blender
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: