Petitchef

Banoffee, tarta cu banane si caramel

Banoffee, combinatie intre cuvantul banana si toffee. A aparut in 1972 si este inventia bucatarului Ian Dowding de la restaurantul The Hungry Monk (inchis intre timp), din East Susex.
Daca nu cunoasteti desertul, noi va punem la dispozitie reteta.

Desert
10 porții
1 oră
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

10

Materiale

  • forma cu inel 20 cm diametru

Preparare

  • Etapa 1 - Banoffee, tarta cu banane si caramel
    Zdrobiti biscutiii Speculoos si adaugati 100 gr de unt topit. Amestecati bine.
  • Etapa 2 - Banoffee, tarta cu banane si caramel
    Puneti hartie pergament la baza formei de copt. Puneti amestecul speculoos+untsi intindeti-l cu o lingura pe fundul formei si pe margini pentru a crea o coaja de tarta. Apasati bine.
    Taiati 2 banane in rondele si aranjati-le in partea de jos. Puneti la frigider.
  • Etapa 3 - Banoffee, tarta cu banane si caramel
    Pregatiti caramelul: puneti 100 gr unt sa se topeasca intr-o tigaie si adaugati zaharul brun. Cand zaharul s-a topit, adaugati laptele condensat indulcit.
  • Etapa 4 - Banoffee, tarta cu banane si caramel
    Amestecati bine si aduceti la fierbere. Lasati sa fiarba un minut si turnati in coaja de tarta. Raciti cel puțin 2 ore.
  • Etapa 5 - Banoffee, tarta cu banane si caramel
    Dupa ce s-a racit bine, demontati. Fii atent, acest pas este un pic complicat. Apoi aranjati restul de banane taiate in rondele, deasupra.
  • Etapa 6 - Banoffee, tarta cu banane si caramel
    Bateti frisca (trebuie sa fie foarte rece) pana se face spuma. Puneti pe tarta.
  • Etapa 7 - Banoffee, tarta cu banane si caramel
    Radeti cateva patratele de ciocolate si presarati peste frisca.
  • Etapa 8 - Banoffee, tarta cu banane si caramel
    Gata! Bon appétit!


Echipamente de gătit

Cuptor
Blender

Poze

Banoffee, tarta cu banane si caramel
Banoffee, tarta cu banane si caramel - poza 2
Banoffee, tarta cu banane si caramel - poza 3
Banoffee, tarta cu banane si caramel - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pahare în stil banoffee, pentru fanii de banane și caramel
Pahare în stil banoffee, pentru fanii de banane și caramel
4 porții
1 h 23 m
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
6 porții
4 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu banane si ciocolata
Tarta cu banane si ciocolata
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tartă de paște cu ciocolată și caramel
Tartă de paște cu ciocolată și caramel
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Mere in caramel – amintiri dulci ale copilariei Mere in caramel – amintiri dulci ale copilariei Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează