Dacă obișnuiți să faceți o mică oprire la cantina Ikea în timpul cumpărăturilor, probabil că ați gustat deja celebra lor tartă Daims :-) Ce ziceți dacă ați face această tartă acasă, de acum înainte?! ;-)
Puneți aluatul scurt în tava cu inel (îndoiți marginile dacă sunt prea înalte). Înțepați cu o furculiță sau umpleți cu o greutate de tip fasole și gătiți în prealabil timp de 15 minute la 180°C.
Frecați gălbenușurile cu zahărul până se albește amestecul. Puneți smântâna, laptele și laptele condensat îndulcit într-o cratiță la fiert. Adăugați semințele păstăii de vanilie. Când amestecul fierbe, se adaugă peste gălbenușurile, îndulcite.
Apoi turnați acest amestec în baza de tartă. Tăiați grosier 100 g de bomboane Daims și adăugați-le în cremă.
Gătiți 35 de minute la 140°C. Lăsați să se răcească bine după gătire.
Ganache-ul : Aduceți smântâna la fiert, apoi turnați-o, fierbinte peste bucățile de ciocolată cu lapte. Amestecai până la omogenizare. Turnați peste tarta rece. Puneți deasupra 100 gr de Daims tăiate în bucăți. Lăsați la răcit.