Tartă cu daims în stil ikea
Dacă obișnuiți să faceți o mică oprire la cantina Ikea în timpul cumpărăturilor, probabil că ați gustat deja celebra lor tartă Daims :-) Ce ziceți dacă ați face această tartă acasă, de acum înainte?! ;-)
Ingrediente
10
Crema Daims:
Ganache:
Materiale
- tavă cu arc, cu diametrul de 24 cm
Preparare
Preparare30 min
Gătire50 min
Puneți aluatul scurt în tava cu inel (îndoiți marginile dacă sunt prea înalte). Înțepați cu o furculiță sau umpleți cu o greutate de tip fasole și gătiți în prealabil timp de 15 minute la 180°C.
Frecați gălbenușurile cu zahărul până se albește amestecul. Puneți smântâna, laptele și laptele condensat îndulcit într-o cratiță la fiert. Adăugați semințele păstăii de vanilie. Când amestecul fierbe, se adaugă peste gălbenușurile, îndulcite.
Apoi turnați acest amestec în baza de tartă. Tăiați grosier 100 g de bomboane Daims și adăugați-le în cremă.
Gătiți 35 de minute la 140°C.
Lăsați să se răcească bine după gătire.Ganache-ul :
Aduceți smântâna la fiert, apoi turnați-o, fierbinte peste bucățile de ciocolată cu lapte. Amestecai până la omogenizare. Turnați peste tarta rece. Puneți deasupra 100 gr de Daims tăiate în bucăți. Lăsați la răcit.După răcire, desfacem cu grijă tarta. Gata!
Observații
Vanilia : este opțională
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!