Sarlota un desert pe gustul oricui. Dar ce zici, decât să o faci cu fructe, să o combini cu aromele de tiramisu? O cremă de mascarpone extra fină, un parfum de cafea și cacao, pe scurt, aromele deosebite ale acestui magnific desert italian. Descoperă pașii explicați mai jos ↓ ↓
Înmuiați piscoturile în cafea, repede, doar pe partea netedă a acestora.
Așezați-le peste tot în jurul tavii (partea netedă spre interior). Înmuiați piscoturile complet în cafea și tapetați fundul formei.
Intr-un castron puneți smantana lichidă, foarte rece, mascarpone, vanilia si zahărul pudră. Bateti repede cu mixerul până când telul lasă urme și amestecul este dens.
Acoperiți piscoturile cu cremă. Pudrați cu pudră de cacao. Înmuiați piscoturile in cafea, apoi acoperiți crema cu ea.
Repetați pasul 4 o dată sau de două ori, în funcție de cât de groase doriți să fie straturile.
Terminați cu un strat de pișcoturi înmuiate, cu partea plată în sus. Acoperiti cu folie de plastic si dați la frigider pentru cel putin 4 ore.
Bateți smântâna rece, mascarpone și zahărul pudră. Când crema este tare transferați intr-o pungă de patiserie. Puneți bile de cremă peste sarlota și pudrați cu cacao. Gata !
Ce smântână sa alegeți? Pentru crema aveți nevoie de smântână lichidă.Nu încercați să înlocuiți cu smântână light sau cu concentrație mai mica de 30% grăsime, spuma dvs. nu se va ridica. De asemenea, puteți alege smântână pentru frișcă sau smântână grasă.