Sarlota in stil tiramisu fara oua

Desert
6 porții
Foarte ușor
5 h 20 m

Sarlota un desert pe gustul oricui. Dar ce zici, decât să o faci cu fructe, să o combini cu aromele de tiramisu? O cremă de mascarpone extra fină, un parfum de cafea și cacao, pe scurt, aromele deosebite ale acestui magnific desert italian. Descoperă pașii explicați mai jos ↓ ↓

Ingrediente

6

Pentru decor:

Materiale

  • Tavă cu arc cu diametrul de 18 cm
  • Mixer electric

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare5 ore
  • Sarlota in stil Tiramisu fara oua - Preparare etapa 1Înmuiați piscoturile în cafea, repede, doar pe partea netedă a acestora.
  • Sarlota in stil Tiramisu fara oua - Preparare etapa 2Așezați-le peste tot în jurul tavii (partea netedă spre interior). Înmuiați piscoturile complet în cafea și tapetați fundul formei.
  • Sarlota in stil Tiramisu fara oua - Preparare etapa 3Intr-un castron puneți smantana lichidă, foarte rece, mascarpone, vanilia si zahărul pudră. Bateti repede cu mixerul până când telul lasă urme și amestecul este dens.
  • Sarlota in stil Tiramisu fara oua - Preparare etapa 4Acoperiți piscoturile cu cremă. Pudrați cu pudră de cacao. Înmuiați piscoturile in cafea, apoi acoperiți crema cu ea.
  • Sarlota in stil Tiramisu fara oua - Preparare etapa 5Repetați pasul 4 o dată sau de două ori, în funcție de cât de groase doriți să fie straturile.
  • Sarlota in stil Tiramisu fara oua - Preparare etapa 6Terminați cu un strat de pișcoturi înmuiate, cu partea plată în sus. Acoperiti cu folie de plastic si dați la frigider pentru cel putin 4 ore.
  • Sarlota in stil Tiramisu fara oua - Preparare etapa 7Bateți smântâna rece, mascarpone și zahărul pudră. Când crema este tare transferați intr-o pungă de patiserie. Puneți bile de cremă peste sarlota și pudrați cu cacao. Gata !

Observații

Ce smântână sa alegeți?
Pentru crema aveți nevoie de smântână lichidă.Nu încercați să înlocuiți cu smântână light sau cu concentrație mai mica de 30% grăsime, spuma dvs. nu se va ridica. De asemenea, puteți alege smântână pentru frișcă sau smântână grasă.

Echipamente de gătit

blender
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: