Puneti o folie de plastic pe fundul matritei. Se inmoaie piscoturile in putina apa, printr-o miscare rapida. Inmuiati-le cu partea fina NU cu cea de zahar.
Aranjati piscoturile inmuiate in jurul matritei si pe fundul acesteia (partea neteda si inmuiata a piscoturilor vine in interior)
Intr-un castron puneti frisca lichida (foarte rece), zaharul pudra si branza mascarpone. Bateti cu mixerul la viteza mare pana cand amestecul este dens. Spalati si taiati bucatale 300 gr de capsune.
Se pune jumatate din crema in partea de jos si se presara bucati de capsune. Adaugati apoi piscotur inmuiate in intregime in apa si puneti iar crema si capsune.
Puneti restul de spuma, presarati restul de capsune si terminati cu un strat de piscoturi. Se acopera cu folie de plastic si sa da la rece pentru minim 4 ore.
Rasturnati forma si scoateti matrita. Se taie capsunele in jumatati si se aranjeaza deasupra.
Incalziti gemul de capsune la microunde timp de 30 de secunde si strecutati-l printr-o sita pentru a indeparta semintele si pulpa. Aplicati cu pensula peste capsune.
Ca sa nu fie prea dulce. Oricum piscoturile au deasupra zahar deci rezulta ca la inmuire vor deveni dulci. Puteti sa le inmuiati si in compot sau sirop dar aveti aveti grija sa se potriveasca a gust cu restul ingredientelor. Spor la gatit. Multumim de intrebare.
Comentarii:
Super