Sarlota cu capsune

Desert
Foarte ușor
20 min

Atunci cand capsunele sunt in sezon, nimic nu mai bun decat un desert frumos pentru a le pune in evidenta.

Ingrediente

8

Materiale

  • forma de copt detasabila cu diametrul de 18 cm
  • mixer electric

Preparare

  • Sarlota cu capsune - Preparare etapa 1Puneti o folie de plastic pe fundul matritei. Se inmoaie piscoturile in putina apa, printr-o miscare rapida. Inmuiati-le cu partea fina NU cu cea de zahar.
  • Sarlota cu capsune - Preparare etapa 2Aranjati piscoturile inmuiate in jurul matritei si pe fundul acesteia (partea neteda si inmuiata a piscoturilor vine in interior)
  • Sarlota cu capsune - Preparare etapa 3Intr-un castron puneti frisca lichida (foarte rece), zaharul pudra si branza mascarpone. Bateti cu mixerul la viteza mare pana cand amestecul este dens.
    Spalati si taiati bucatale 300 gr de capsune.
  • Sarlota cu capsune - Preparare etapa 4Se pune jumatate din crema in partea de jos si se presara bucati de capsune. Adaugati apoi piscotur inmuiate in intregime in apa si puneti iar crema si capsune.
  • Sarlota cu capsune - Preparare etapa 5Puneti restul de spuma, presarati restul de capsune si terminati cu un strat de piscoturi. Se acopera cu folie de plastic si sa da la rece pentru minim 4 ore.
  • Sarlota cu capsune - Preparare etapa 6Rasturnati forma si scoateti matrita. Se taie capsunele in jumatati si se aranjeaza deasupra.
  • Sarlota cu capsune - Preparare etapa 7Incalziti gemul de capsune la microunde timp de 30 de secunde si strecutati-l printr-o sita pentru a indeparta semintele si pulpa. Aplicati cu pensula peste capsune.
  • Sarlota cu capsune - Preparare etapa 8Iata sarlota dvs. cu capsune!

Punctează această reţetă

Observații

O crema ma usoara? Inlocuiti mascarpone cu o crema de branza light.

PPetitchef_ro

Întrebări

De ce apa si nu un compot sau un sirop caramel?

Ca sa nu fie prea dulce. Oricum piscoturile au deasupra zahar deci rezulta ca la inmuire vor deveni dulci. Puteti sa le inmuiati si in compot sau sirop dar aveti aveti grija sa se potriveasca a gust cu restul ingredientelor. Spor la gatit. Multumim de intrebare.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Super

abuz