Pentru blat : Batand albusurile cu zaharul,apoi se adauga si galbenusurile zdrobite cu telul,esenta si faina amestecata cu cacaoa,turnata cate putin,in ploaie.
Se unge o forma de tort cu putina margarina, se toarna blatul si se coace cca 25 de minute la foc potrivit. Blatul copt si racit se taie pe orizontala in 3 bucati subtiri si egale.
Se da apa si zaharul petru sirop, in cateva clocote, apoi se opreste focul, se adauga esenta si se lasa sa se raceasca.
Pentru crema de sarlota : Intre timp pregatim sarlota. Amestecam frisca cu iartul de capsuni,cu zaharul vanilat si la sfarsit se adauga si gelatina lasata in 100 ml apa rece sa se inmoaie si apoi topita la bain mare si turnata peste crema de iaurt, in fir subtire. ATENTIE, gelatina nu se fierbe, ci se lasa sa se topeasca la bain mare pana se spumeaza putin deasupra, numai atunci se toarna fierbinte dar in fir subtire.
Montam o forma cu inel reglabil si aeszam prima parte din blat, dupa ce am insiropat - o putin cu siropul racit, apoi turnam jumatate din crema de sarlota, venim deasupra cu cea de-a doua bucata de blat, deasemenea insiropata putin, adaugam restul de sarlota si punem ultima parte din blat si ea insiropata putin.
Cel mai bine este sa il lasam o noapte. Se desface inelul formei si se scoate cu grija tortul pe un platou, apoi turnam deasupra lui glazura obtinuta prin topirea ciocolatei data prin razatoare si amestecata cu frisca lichida.
Comentarii:
EXCELENT!!!!!! :)))