Petitchef

TORT sarlota cu capsuni

Desert
6 porții
40 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru blat :

Pentru crema de sarlota :

Pentru sirop :

Pentru glazura :

Pentru ornat :

Preparare

  • Pentru blat :
    Batand albusurile cu zaharul,apoi se adauga si galbenusurile zdrobite cu telul,esenta si faina amestecata cu cacaoa,turnata cate putin,in ploaie.
  • Se unge o forma de tort cu putina margarina, se toarna blatul si se coace cca 25 de minute la foc potrivit. Blatul copt si racit se taie pe orizontala in 3 bucati subtiri si egale.
  • Se da apa si zaharul petru sirop, in cateva clocote, apoi se opreste focul, se adauga esenta si se lasa sa se raceasca.
  • Pentru crema de sarlota :
    Intre timp pregatim sarlota. Amestecam frisca cu iartul de capsuni,cu zaharul vanilat si la sfarsit se adauga si gelatina lasata in 100 ml apa rece sa se inmoaie si apoi topita la bain mare si turnata peste crema de iaurt, in fir subtire. ATENTIE, gelatina nu se fierbe, ci se lasa sa se topeasca la bain mare pana se spumeaza putin deasupra, numai atunci se toarna fierbinte dar in fir subtire.
  • Montam o forma cu inel reglabil si aeszam prima parte din blat, dupa ce am insiropat - o putin cu siropul racit, apoi turnam jumatate din crema de sarlota, venim deasupra cu cea de-a doua bucata de blat, deasemenea insiropata putin, adaugam restul de sarlota si punem ultima parte din blat si ea insiropata putin.
  • Cel mai bine este sa il lasam o noapte. Se desface inelul formei si se scoate cu grija tortul pe un platou, apoi turnam deasupra lui glazura obtinuta prin topirea ciocolatei data prin razatoare si amestecata cu frisca lichida.
  • Se serveste taiat feliute subtiri.

Rețete inrudite

YouTube

Tort despacito


Poze

TORT sarlota cu capsuni
TORT sarlota cu capsuni - poza 2
TORT sarlota cu capsuni - poza 3
TORT sarlota cu capsuni - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

13/03/2012

EXCELENT!!!!!! :)))

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează