Tort aniversar cu ciocolata si capsuni

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

10

Pentru blat:

Pentru crema 1:

Pentru crema2:

In plus:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Blatul:
    Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu apa calduta.Adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa.Va rezulta o crema ca o smantana pufoasa.Faina,cacaoa si praful de copt ,cernute,le adaugam in 3etape.
  • Albusurile le batem spuma cu praful de sare.jumatate din cantitate o amestecam bine cu compozitia iar restul o adaugam amestecand foarte fin cu o lingura,incercand sa nu scoatem complet aerul din compozitie.coacem la foc potrivit,25 minute.
  • Crema 1:
    Topim ciocolata,la foc mic impreuna cu 200ml smantana.frisca o mixam.Intr-un bol mare amestecam ciocolata racita,frisca si gelatina diluata in 100ml apa calduta.
  • Crema 2:
    Capsunile.le tocam bucati marisoare.Frisca o mixamAmestecam capsunile,frisca,gelatina diluata.
  • ASAMBLARE:
    Taiem blatul in doua.Peste primul intindem uniform crema 1,apoi un strat de capsuni feliate,blatul al doilea,crema 2.si dam la frigider pentru cel putin doua ore.Scoatem inelul si trecem la décor.
  • Decupam o bucata hartie copt,cu dimensiunile egale cu circumferinta tortului si inaltimea +3cm.Ciocolata o topim la microunde.O intindem uniform pe coala de hartie.
  • Cand incepe sa se intareasca luam frumos fasia si o punem imprejurul tortului apasand foarte fin,sa se lipeasca.Dam la frigider pentru 20min,luam finut folia apoi lasam imaginatia sa se joace.Decoram cu frisca,capsuni si ciocolata rasa.

Punctează această reţetă

gaby_dGaby_d

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: