Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu apa minerala si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi cacaoa si praful de budinca, ce se poate inlocui cu amidon, daca nu va place. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt, usor cu miscari de sus in jos.
Topim ciocolata impreuna cu frisca. Dam deoparte si adaugam coniacul. Lasam la racit.Untul moale, la temperatura camerei, il frecam spuma, dupa care vom incorpora in el ciocolata topita si racita. Dam la frigider cateva minute.
Cacaoa o amestecam cu zahar, dupa care o "desfacem" cu frisca lichida si apa. Se pune vasul pe foc si se fierbe, in jur de 10 minute, pana se ingroasa putin. Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece si omogenizam.
Zaharul il caramelizam dupa care il "stingem" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet. Taiem blatul in 2 parti pe care le insiropam. Repartizam crema pe unul din blaturi si uniformizam.
Cand glazura a ajuns la consistenta unei smantani o turnam peste tort si dam la frigider pana se intareste complet.Se orneaza dupa preferinta.
Comentarii:
Este delicioasa...
C'est tres bonne...