Tort de ciocolata, aniversar :)

Desert
Foarte ușor
2 h 45 m

Ingrediente

6

Pentru blat:

Pentru crema:

Pentru glazura:

Pentru fasia de ciocolata:

Preparare

Preparare45 min
Gătire2 ore
  • Tapetati cu hartie pergament, pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile cu diametrul de 23 cm:Preincalziti cuptorul la semnul 3/170 grade C.Topiti ciocolata amaruie/lapte pe baie de aburi; lasati-o sa se raceasca.
  • Frecati cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul pana ce amestecul devine vascos si spumos:Tocati migdalele la robotul de bucatarie:Incorporati-le apoi impreuna cu ciocolata racita in amestecul de oua:Bateti albusurile spuma.
  • Incorporati 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, incorporati toata cantitatea de albusuri.
  • Asezati un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Turnati compozitia de blat in forma pregatita:acoperiti-o apoi cu hartie pergament pusa in trei straturi si dati la cuptor timp de 1 ora si 45 de minute:Lasati blatul sa se raceasca complet pe un gratar metalic.
  • Pentru a prepara crema, puneti ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie:Amestecati pana cand ciocolata se topeste apoi o luati de pe foc si adaugati alcoolul:Frecati spuma untul, apoi incorporati in el ciocolata topita si racita:Tineti crema cateva minute la frigider.
  • Taiati blatul in doua:Intoarceti stratul de deasupra si ungeti-l cu crema. Asezati deasupra celalalt strat si dati la rece:Crema e o minunatie iar , ca s-o fac irezistibila mai adaugat inca o tableta de cioco alba.
  • Pentru glazura, frecati untul spuma cu zaharul pudra pana cand se topeste zaharul:Adaugati ciocolata topita la bain-marie:Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute:Ungeti tortul pe deasupra si dati la congelator:Pentru a pregati fasia de ciocolata, taiati o bucata de pergament de 70/25 cm. si pliati-o in doua, pe lungime. Topiti ciocolata amaruie/lapte la bain-marie si cand incepe sa se ingroase turnati-o pe hartie si intindeti-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa lasati o margine neregulata.

Punctează această reţetă

Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Cristina

1 ora si jumatate de coacere pentru blat nu este mult? la ce temperatura?

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Nu inteleg, se face blatul pe baie de aburi sau doar trebuie pus un recipient cu apa in cuptor pe parcursul coacerii ?

abuz

anonymous

E super misto pup

abuz

anonymous

Super apetisant

abuz

anonymous

Mi se pare ceva super

abuz

anonymous

Foarte delicios

abuz

anonymous

Frumos

abuz