Petitchef

Tort de ciocolata, aniversar :)

Desert
6 porții
45 min
2 ore
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru blat:

Pentru crema:

Pentru glazura:

Pentru fasia de ciocolata:

Preparare

  • Tapetati cu hartie pergament, pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile cu diametrul de 23 cm:Preincalziti cuptorul la semnul 3/170 grade C.Topiti ciocolata amaruie/lapte pe baie de aburi; lasati-o sa se raceasca.
  • Frecati cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul pana ce amestecul devine vascos si spumos:Tocati migdalele la robotul de bucatarie:Incorporati-le apoi impreuna cu ciocolata racita in amestecul de oua:Bateti albusurile spuma.
  • Incorporati 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, incorporati toata cantitatea de albusuri.
  • Asezati un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Turnati compozitia de blat in forma pregatita:acoperiti-o apoi cu hartie pergament pusa in trei straturi si dati la cuptor timp de 1 ora si 45 de minute:Lasati blatul sa se raceasca complet pe un gratar metalic.
  • Pentru a prepara crema, puneti ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie:Amestecati pana cand ciocolata se topeste apoi o luati de pe foc si adaugati alcoolul:Frecati spuma untul, apoi incorporati in el ciocolata topita si racita:Tineti crema cateva minute la frigider.
  • Taiati blatul in doua:Intoarceti stratul de deasupra si ungeti-l cu crema. Asezati deasupra celalalt strat si dati la rece:Crema e o minunatie iar , ca s-o fac irezistibila mai adaugat inca o tableta de cioco alba.
  • Pentru glazura, frecati untul spuma cu zaharul pudra pana cand se topeste zaharul:Adaugati ciocolata topita la bain-marie:Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute:Ungeti tortul pe deasupra si dati la congelator:Pentru a pregati fasia de ciocolata, taiati o bucata de pergament de 70/25 cm. si pliati-o in doua, pe lungime. Topiti ciocolata amaruie/lapte la bain-marie si cand incepe sa se ingroase turnati-o pe hartie si intindeti-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa lasati o margine neregulata.


Poze

Tort de ciocolata, aniversar :)
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 2
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 3
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 4
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 5
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 6
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 7
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 8
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 9
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 10
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 11
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 12
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 13
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 14
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 15
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 16
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 17
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 18
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 19
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 20
Tort de ciocolata, aniversar :) - poza 21

Întrebări:




Comentarii:

Cristina, 20/07/2020

1 ora si jumatate de coacere pentru blat nu este mult? la ce temperatura?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/04/2019

Nu inteleg, se face blatul pe baie de aburi sau doar trebuie pus un recipient cu apa in cuptor pe parcursul coacerii ?

(0) (0) Abuz
21/12/2014

E super misto pup

(0) (0) Abuz
09/07/2013

Super apetisant

(0) (0) Abuz
17/01/2013

Mi se pare ceva super

(0) (0) Abuz
25/12/2012

Foarte delicios

(0) (0) Abuz
18/11/2012

Frumos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează