Migdalele se macina cu un praf de sare in robot, pana se faramiteaza intr-o masa marunta. Se adauga fulgii de cocos si rand pe rand cate o lingura de miere, pana cand aluatul capata o consistenta lipicioasa.
Masa obtinuta se preseaza intr-o forma de tort cu dimensiunea 16-18 cm. Se da la rece pana cand facem crema. Untul de cacao se masoara atunci cand este topit . Daca este prea cald, se lasa 2-3 minute la racit insa nu mai mult deoarece se intareste prea mult. Punem in robot nuca de caju macinata, untul topit, vanilia si zeama de lamaie si mixam. Adaugam sirop de agave dupa gust iar la final mixam pudra de lecitina. Aceasta are rolul de a face compozitia mai cremoasa.
Turnam amestecul intr-un bol adanc si incorporam zmeura. Daca este zmeura proaspata este f bine deoarece isi va pastra frumos forma si nu va ?pata? crema. Daca este inghetata, va intari f repede compozitia, cu care se va lucra greu atunci cand va trebui intinsa pe blat.
Daca o lasati la dezghetat, va colora frumos compozitia. A pus zmeura inghetata dar a trebuit sa lucrez foarte repede deoarece se intarea crema. Se toarna crema peste blat si se da la congelator pentru 30 minute sau pana cand crema este intarita. Se scoate din forma si se pastreaza la frigider. Se scoate afara cu o ora inainte de servire.
Zmeura ramasa pt sos se mixeaza in blender impreuna cu cateva curmale moi. Va rezulta un sos gros, care va fi strecurat si care va fi servit pe fiecare felie de tort.
Comentarii:
Unde este ciocolata alba?
Bunnnn!