Petitchef

Tort cu ciocolata alba si zmeura

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Blat:

Preparare

  • Migdalele se macina cu un praf de sare in robot, pana se faramiteaza intr-o masa marunta. Se adauga fulgii de cocos si rand pe rand cate o lingura de miere, pana cand aluatul capata o consistenta lipicioasa.
  • Masa obtinuta se preseaza intr-o forma de tort cu dimensiunea 16-18 cm. Se da la rece pana cand facem crema. Untul de cacao se masoara atunci cand este topit . Daca este prea cald, se lasa 2-3 minute la racit insa nu mai mult deoarece se intareste prea mult. Punem in robot nuca de caju macinata, untul topit, vanilia si zeama de lamaie si mixam. Adaugam sirop de agave dupa gust iar la final mixam pudra de lecitina. Aceasta are rolul de a face compozitia mai cremoasa.
  • Turnam amestecul intr-un bol adanc si incorporam zmeura. Daca este zmeura proaspata este f bine deoarece isi va pastra frumos forma si nu va ?pata? crema. Daca este inghetata, va intari f repede compozitia, cu care se va lucra greu atunci cand va trebui intinsa pe blat.
  • Daca o lasati la dezghetat, va colora frumos compozitia. A pus zmeura inghetata dar a trebuit sa lucrez foarte repede deoarece se intarea crema.
    Se toarna crema peste blat si se da la congelator pentru 30 minute sau pana cand crema este intarita. Se scoate din forma si se pastreaza la frigider. Se scoate afara cu o ora inainte de servire.
  • Zmeura ramasa pt sos se mixeaza in blender impreuna cu cateva curmale moi. Va rezulta un sos gros, care va fi strecurat si care va fi servit pe fiecare felie de tort.


L Lifestyle blog

Poze

Tort cu ciocolata alba si zmeura
Tort cu ciocolata alba si zmeura - poza 2
Tort cu ciocolata alba si zmeura - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

mihaela1964, 09/06/2016

Unde este ciocolata alba?

(0) (0) Abuz
31/08/2013

Bunnnn!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează