Ouale impreuna cu zaharul pus pe baie de abur si amestecat cu o lingura de lemn pana s-au ingrosat ,apoi le-am luat deoparte si lasat la racit.Gelatina inmuiat-o in 5lg de apa calda ,apoi lasat castronelul in alta cratita cu apa fierbinte ,ca sa stea asa hidratata.
Frisca batut-o spuma tare si impartit in doua castroane,deci 300 intr-o parte si 300 in alta parte.Jumatate din crema de oua pus peste o parte din frisca, amestecat. topit ciocolata neagra si pus-o si pe ea si amestecat , apoi pus jumatate din gelatina hidratata si amestecat bine.
In cratita in care am copt tortul , pus o foaie de blat,am insiropat cu o parte din siropul asta:150g zahar facut caramel si stins cu 300 ml apa ; pus crema de ciocolata ,peste crema pus a doua foaie ,am insiropat si mai taiat cativa capsuni felii. Peste bucatile de capsuni pus si jeleul de capsuni capsunii facut pireu si pus cu zaharul pe foc ,fiert 3 minute , pus 10 g gelatina hidratata in putina apa calda si lasat la rece pana s-a mai inchegat putin ,apoi turnat in cratita peste blat ; lasat apoi si la congelator 15 minute pana s-a intarit cat de cat jeleul .peste jeleul intarit pus cealalta jumatate de crema ,doar ca inlocuit ciocolata neagra cu ciocolata alba si dat la rece cateva ore si peste crema ultima foaie de blat insiropata si ea.
Intors pe un platou si pentru ca vrut sa-l imbrac in ciocolata , pus peste tort fundul de la forma in care copt ,apoi intors peste un gratar pus gratarul peste o oala in care sa curga surplusul ciocolata .Pentru glazura folosit 500g ciocolata neagra si 270 ml frisca. topit impreuna si ametecat pana s-a topit ciocolata ,apoi dat drumul peste tort in strat gros.lasat sa curga ce avea de curs , luat ciocolata si mai incalzit-o ,apoi mai dat pe margini inca o data.
Dupa ce s-a intarit , pus tortul in tava pe care ornat;ciocolata ce a mai ramas in cratita , lasat-o sa se raceasca bine , amestecat cu mixerul pana s-a facut ca o crema(ganache)si ornat marginile tortului cu cornelli lance.Pe margine am pus petale de trandafiri si deasupra buchetelul cu trandafiri albi , vrut sa fie cat mai simplu.Trandafirii sunt din pasta de zahar. Si o feliuta ciocolatoasa pentru voi.
Comentarii:
Delicios!
Fgjfyxcm
Minunat!!!!!!!!!!!
Ca de obicei, o reteta de nota 10 !!!