Petitchef

Tort de ciocolata si jeleu de capsuni

Desert
6 porții
50 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru jeleu de capsuni:

Preparare

  • Ouale impreuna cu zaharul pus pe baie de abur si amestecat cu o lingura de lemn pana s-au ingrosat ,apoi le-am luat deoparte si lasat la racit.Gelatina inmuiat-o in 5lg de apa calda ,apoi lasat castronelul in alta cratita cu apa fierbinte ,ca sa stea asa hidratata.
  • Frisca batut-o spuma tare si impartit in doua castroane,deci 300 intr-o parte si 300 in alta parte.Jumatate din crema de oua pus peste o parte din frisca, amestecat. topit ciocolata neagra si pus-o si pe ea si amestecat , apoi pus jumatate din gelatina hidratata si amestecat bine.
  • In cratita in care am copt tortul , pus o foaie de blat,am insiropat cu o parte din siropul asta:150g zahar facut caramel si stins cu 300 ml apa ; pus crema de ciocolata ,peste crema pus a doua foaie ,am insiropat si mai taiat cativa capsuni felii.
    Peste bucatile de capsuni pus si jeleul de capsuni capsunii facut pireu si pus cu zaharul pe foc ,fiert 3 minute , pus 10 g gelatina hidratata in putina apa calda si lasat la rece pana s-a mai inchegat putin ,apoi turnat in cratita peste blat ; lasat apoi si la congelator 15 minute pana s-a intarit cat de cat jeleul .peste jeleul intarit pus cealalta jumatate de crema ,doar ca inlocuit ciocolata neagra cu ciocolata alba si dat la rece cateva ore si peste crema ultima foaie de blat insiropata si ea.
  • Intors pe un platou si pentru ca vrut sa-l imbrac in ciocolata , pus peste tort fundul de la forma in care copt ,apoi intors peste un gratar pus gratarul peste o oala in care sa curga surplusul ciocolata .Pentru glazura folosit 500g ciocolata neagra si 270 ml frisca. topit impreuna si ametecat pana s-a topit ciocolata ,apoi dat drumul peste tort in strat gros.lasat sa curga ce avea de curs , luat ciocolata si mai incalzit-o ,apoi mai dat pe margini inca o data.
  • Dupa ce s-a intarit , pus tortul in tava pe care ornat;ciocolata ce a mai ramas in cratita , lasat-o sa se raceasca bine , amestecat cu mixerul pana s-a facut ca o crema(ganache)si ornat marginile tortului cu cornelli lance.Pe margine am pus petale de trandafiri si deasupra buchetelul cu trandafiri albi , vrut sa fie cat mai simplu.Trandafirii sunt din pasta de zahar. Si o feliuta ciocolatoasa pentru voi.


Poze

Tort de ciocolata si jeleu de capsuni
Tort de ciocolata si jeleu de capsuni - poza 2
Tort de ciocolata si jeleu de capsuni - poza 3
Tort de ciocolata si jeleu de capsuni - poza 4
Tort de ciocolata si jeleu de capsuni - poza 5
Tort de ciocolata si jeleu de capsuni - poza 6
Tort de ciocolata si jeleu de capsuni - poza 7
Tort de ciocolata si jeleu de capsuni - poza 8
Tort de ciocolata si jeleu de capsuni - poza 9
Tort de ciocolata si jeleu de capsuni - poza 10
Tort de ciocolata si jeleu de capsuni - poza 11
Tort de ciocolata si jeleu de capsuni - poza 12
Tort de ciocolata si jeleu de capsuni - poza 13

Întrebări:




Comentarii:

08/06/2013

Delicios!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/05/2013

Fgjfyxcm

(0) (0) Abuz
23/05/2013

Minunat!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
20/04/2013

Ca de obicei, o reteta de nota 10 !!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează