Se separa galbenusurile de albusri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile se bate bine cu mixerul apoi se adauga treptat uleiul, apa, faina si praful de copt. Se amesteca bine pana cand devine o compozitie omogena.
Se toarna totul intr-o tava mare ca cea de la aragaz tapateta cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 25 minute. Se scoate blatul , se pune cu fata in jos pe un prosop umed presarat cu zahar pudra , se inlatura hartia de copt si se ruleaza rulada in prosop. Se lasa asa pana se raceste.
Crema: Se bate frisca dupa care se adauga treptat pireul de castane. Se bate pana devine o crema omogena.A faut greseala ca am batut frisca fara a o tine un pic la rece . Normal frisca intotdeauna se bate rece. A cumparat-o si a preparat-o direct si nu s-a batut asa ca am fost nevoita sa folosesc gelatina.
Normal crema ar trebui sa fie teapana fara gelatina. Asa ca gelatina e obtional in cazul in care patiti ca si mine. Deci daca nu e tare crema dupace ati amestecat frisca cu pireul de castane, puneti gelatina la hidratat in apa rece , apoi o scoateti si o puneti intr-un bol si o bagati la microunde cateva secunde pana devine lichida. Adaugati cateva linguri din crema peste gelatina, amestecati bine apoi adaugati restul cremei.
Preparati un sirop din 3 linguri cu varf de zahar si 3/4 cana apa . Se caramelizeaza zaharul apoi se toarna apa si se fierbe pana cand s-a topit tot zahar. Daca doriti puteti pune si un lichior, rom sau whisky. A pus.
Se desface rulada din prosop , se insiropeaza , se umple cu crema si se ruleaza inapoi . Se pune pe un platou si se orneaza cu frisca. A folosit pentru ornat 250 g frisca si am pastrat un pic din crema de castane preparata pentru umplutura.