Se separa ouale ,galbenusurile impreuna cu zaharul se freaca bine pana devin spumoase si se albesc.Se adauga untul topit (caldut) si se amesteca ,se adauga faina , lamaia ,pesmetul si nuca ,amestecam usor de jos in sus ,apoi albusul batut spuma tare amestecand tot usor pana se incorporeaza tot.
Intr-o tava mare se pune hartie de copt ,tava mea are 40/28 cm,se pune compozitia si se niveleaza frumos ,apoi se da la cuptor 30 -35 de minute . Pe un servet umed se intoarce blatul ,se da jos foaie de copt ,apoi se intoarce iarasi cu fata in sus si se ruleaza cu prosopul .Se lasa asa pana se raceste.
Zaharul se pune intr-o cratita si se caramelizeaza ,apoi se stinge cu laptele si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul.Galbenusurile se freaca cu amidonul sau faina ,apoi din compozitia de caramel se pun cateva lg peste compozitia de ou ,se amesteca bine si apoi se pune toata in cratita peste caramel si se lasa sa fiarba pana se ingroase ca o smantana ,amestecand cu lg .Crema se lasa pana se raceste bine .Frisca se bate tare si apoi se amesteca cu crema caramel.
Foaia de blat se desface usor si cu grije din prosop ,intr-o parte se vede ca s-a crapat putin ,dar nu are nimic ca nu se vede , uns foaia de blat cu un gem de prune nu conteaza ce fel de gem e si nici nu e obligatoriu ,pus ca asa vrut si ca sa-i dau putin gust acrisor ,apoi pus crema si rulat foaia de blat cat mai strans.Blatul nu necesita insiropare,e foarte bun.
Nu vrut sa pudrez toata suprafata cu zahar pentru ca arata foarte bine blatul asa inchis la culoare, jucat putin si vedeti ce a iesit,in felul acesta se poate orna chiar si prajitura taiat o fasie din hartia de copt cat rulada ,apoi impaturat-o in mai multe bucati pana facut o fasie si cu foarfeca ,asa cum ne jucam cand eram copii , taiat o petala intr-o parte ,una in alta ,o bulinuta mai pe lateral si una in alta ,si cand deschis mi se facuse un model ca de fluturas putea sa iasa altceva dar asa a iesit ,pus peste rulada si prins cu cate un ac in parti si la mijloc pudrat cu zahar pudra,daca tot avea forma de fluturas gandit sa caramelizez cateva nuci si sa pun deasupra. Si gata rulada taiat in doua ca era prea mare si nu-mi intra pe platou.
Comentarii:
Arata super
Exelent crdd ca este foarte buna dupa cum arata
Este f buna
Cred ca am s-o reusesc si eu,dupa cum arata si ce ingredients folosesti de abia astept s-o fac