Se separa ouale; se bat albusurile spuma cu un praf de sare, si zahar. Se adauga galbenusurile. Se amesteca usor cu o spatula/lingura de lemn.
Se adauga uleiul si faina cernuta si se amesteca totul, cu miscari usoare, de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o tava intinsa , se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit, cca.12 minute, sau pana cand se rumeneste usor.
Se rastoarna apoi pe un prosop umed sau presarat cu zahar; se desprinde cu grija hartia de copt. Se ruleaza in prosop .
Intre timp se prepara crema: se face o budinca groasa din praful de budinca, laptele si zaharul mentionat mai sus; se amesteca bine si se lasa la racit .
Se bate frisca lichida si se amesteca cu budinca de vanilie. Se unge rulada de nuca cu jumatate din crema de vanilie, in care puteti adauga cativa stropi de esenta de vanilie, pentru a o parfuma.
Si se da la rece pentru minim 1, 2 ore. Se acopera rulada cu restul de crema si se presara deasupra, cat mai uniform, nuca macinata. Feliile au disparut rapid de pe platou.
Comentarii (16):
Mi-e pofta rau ! ... :)
Foarte buna... poti face pandispanul si fara nuca
Ai uitat sa pui nuca in aluat!
Unde e nuca din compozitia pandispanului?
E buna dar, cand ma gandesc cata munca e, imi piere pofta!
Foarte buna !!!!!
Savuroase
Super
Super!
E f buna , bogatain nuca