Petitchef

Rulada cu crema de cacao

Altele
8 porții
40 min
25 min
Ușor

Ingrediente

8

Ingrediente pentru blat:

Ingrediente pentru crema de cacao:

Preparare

  • Un desert destul de rapid,si de efect as zice eu,tinand cont de timpul scurt in care este pregatit.

    Mod de preparare blat :
    Preincalzim cuptorul la 180 grade,si ne apucam de treaba.
    Separam albusurile de galbenusuri.Batem bat albusurile cu un praf de sare iar galbensurile cu zaharul.Adaugam si uleiul,apoi laptele cremei de galbenusuri.La sfarsit cele 7 linguri de faina amestecata cu praful de copt.

    Mixam bine,apoi cu un tel sau o lingura de lemn o amestecam cu albusurile batute bat.

    Tapetam cu hartie de copt tava aragazului,si turnam compozitia.o nivelam delicat cu o lingura,astfel incat sa aiba o forma dreptunghiulara si egala in inaltime.

    Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute.Inainte de a scoate tava,luam un servet curat si il udam,apoi il stoarcem bine.Scoatem tava si punem prosopul deasupra,iar cu o miscare ferma si cu ajutorul manusii bineinteles,rasturnam blatul pe prosop.Dezlipim cu atentie hartia de copt,si il lasam pe masa pana facem crema.

    Mod de preparare crema de cacao:

    Amestecam amidonul (sau faina) cu zaharul si cacaoa,iar cu un tel mixam bine in timp ce turnam cate putin laptele rece.
    Punem cratita pe foc mediu si amestecam cu telul,pana incepe sa se ingroase.Cand incep sa apara bulbuci la suprafata,inseamna ca e aproape gata.Mai lasam max 1-2 minute.Acum adaugam lingurita de unt si esenta de rom si o lasam la racit,amestecand din cand in cand,fiindca se formeaza crusta la suprafata.

    Cand e aproape rece,o intindem in mod egal peste blatul nostru,si incepem sa rulam.

    Pentru ornat,topim o ciocolata (eu am topit-o in cuptorul cu microunde la optiunea dezgheata,fiindca nu mai aveam timp sa o fac pe bain-marie).

    Cand e topita,luam cate o lingurita si o plimbam in zig-zag peste rulada.

    Dam rulada la frigider pentru 1-2 ore,dupa care o feliem si o servim.Reteta in fotografii detaliate aici.


Poze

Rulada cu crema de cacao
Rulada cu crema de cacao - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

29/12/2013

Foarte ffffffff delicioasa si usor de preparat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
25/11/2012

E ok o sa o incerc de sarbatori

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pâté berrichon - ruladă de paște
Pâté berrichon - ruladă de paște
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Rulada - desertul rapid Rulada - desertul rapid

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează