Se face exact ca la blatul simplu adica: galbenusurile se bat cu 2 lg de zahar, 1 lg apa, aromele. Albusurile se bat spuma cu 2 lg zahar, iar cand sunt batute bine se pune uleiul, galbenusurile si faina.
Se amesteca foarte usor de jos in sus pentru a nu scoate aerul din compozitie si se toarna pe fartie de copt. Se coace 15-20 min la inceput temp mai mica , apoi se mareste temperatura la 180 gr. Cand e gata, se desprinde de pe hartia de copt si se infasoara intr-un prosop .
Frisca si ciocolata se pun pe foc mic si se mesteca continuu pana cand se topeste ciocolata. Se da la rece 2-3 ore, iar apoi se mixeaza si se pune esenta de rom.
Foia se umple cu crema, se ruleaza tot in hartie. Glazura se obtine din 100 gr ciocolata menaj topita cu 2-3 linguri de ulei pe baie de aburi,apoi nuca de cocos.
Se toarna ciocolata pe rulada umpluta cu crema si se presoara nuca de cocos, apoi se taie cu un cutit infierbantat in apa calda.
Cine doreste poate sa insiropeze foarte putin foaia de rulada inainte de a fi umpluta, aceasta se da la frigider inainte da glasare cu ciocolata si inainte de a fi taiata.