Rulada cu crema de ciocolata

Ingrediente
6
Foaia de rulada se face din:
Crema de ciocolata se face din:
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Se face exact ca la blatul simplu adica: galbenusurile se bat cu 2 lg de zahar, 1 lg apa, aromele. Albusurile se bat spuma cu 2 lg zahar, iar cand sunt batute bine se pune uleiul, galbenusurile si faina.
- Se amesteca foarte usor de jos in sus pentru a nu scoate aerul din compozitie si se toarna pe fartie de copt. Se coace 15-20 min la inceput temp mai mica , apoi se mareste temperatura la 180 gr. Cand e gata, se desprinde de pe hartia de copt si se infasoara intr-un prosop .
- Frisca si ciocolata se pun pe foc mic si se mesteca continuu pana cand se topeste ciocolata. Se da la rece 2-3 ore, iar apoi se mixeaza si se pune esenta de rom.
- Foia se umple cu crema, se ruleaza tot in hartie. Glazura se obtine din 100 gr ciocolata menaj topita cu 2-3 linguri de ulei pe baie de aburi,apoi nuca de cocos.
- Se toarna ciocolata pe rulada umpluta cu crema si se presoara nuca de cocos, apoi se taie cu un cutit infierbantat in apa calda.
- Cine doreste poate sa insiropeze foarte putin foaia de rulada inainte de a fi umpluta, aceasta se da la frigider inainte da glasare cu ciocolata si inainte de a fi taiata.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă