Tarta oranaise - aluat de foietaj, cremă patiserie și caise
Tarta Oranaise - Aluat de foietaj, cremă patiserie și caise
♥ Ne place atât de mult acest desert, încât am decis să-l reproducem într-o variantă de tartă! Așa că vă lăsăm să vă bucurați de pașii tartei noastre Oranaise explicați mai jos
Crema de patiserie: Tăiați păstaia de vanilie în jumătate, pe lungime și scoateți boabele folosind vârful unui cuțit. Puneți la fiert 225 gr de lapte într-o cratiță cu 40 gr de zahăr, boabele de vanilie și păstaia de vanilie despicată. Într-un castron amestecați 35 gr de zahăr cu 2 gălbenușuri de ou, 20 gr de lapte și amidon de porumb. Turnați amestecul din cratiță în castron, amestecați și apoi readuceți întregul amestec în cratiță. Puneți totul la foc mediu și amestecați până când compoziția se îngroașă. Scoateți păstaia de vanilie. Odată ce crema de patiserie este gata, puneți-o într-un bol, înveliți-o în folie (contact direct cu crema) și lăsați-o să se odihnească la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Desfaceți aluatul de foietaj pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Așezați în centru, cu gura în jos, un castron pe care îl veți apăsa ușor astfel încât să facă semn pe aluat. Scoateți-l, apoi faceți o stea cu 8 colțuri cu vârful unui cuțit între centrul aluatului și semnele de pe castron.
Întindeți crema de patiserie pe foietaj fără a pune în centru (locul pe care îl tăiați în formă de stea cu 8 colțuri). Spălați-vă caisele, uscați-le și tăiați-le în jumătate. Puneți cele 8 jumătăți de caise de jur împrejurul foietajului, peste crema de patiserie.
Aduceți ramurile stelei dvs. peste capetele foietajului pentru a forma o coroană. Apăsați ușor pentru ca marginile să nu se ridice în timpul gătirii.
Cu ajutorul unei pensule, ungeți totul cu gălbenuș, apoi coaceți 25 de minute la 180°C.
Odată ce tarta este scoasă din cuptor și răcită, nu ezitați să o ungeți cu gem de caise pentru a o face și mai strălucitoare. Poftă buna!
Pot înlocui păstaia de vanilie cu extract de vanilie? Da! Pentru o păstaie de vanilie, puneți intre 1/2 si 1 linguriță de extract de vanilie.
Pot folosi caise în sirop? Nicio problemă, datorită caiselor tale în sirop, te poți bucura de această tartă pe tot parcursul anului! Asigurați-vă că le scurgeți bine înainte ;-)
Ce foietaj să folosim? Recomandăm aluatul de foietaj cu „unt pur”. Și aici, va fi imperativ ca acesta din urmă să fie rotund.
De ce trebuie să înfoliem crema de patiserie la contact? Dacă nu înfoliați crema de patiserie „la contact”, deasupra se va crea un strat uscat și va trebui să-l îndepărtați înainte de a o folosi . Așa că, pentru a evita risipa, înfoliază bine crema la contact și amestecați-o ușor înainte de a o folosi.
Cum îmi răcesc mai repede crema de patiserie? Sfatul nostru pentru a răci mai repede crema de patiserie este să o răsturnați într-un vas mai mare (mai larg, nu mai înalt), înainte de a o înveli în folie.