Tarta cu capsune si crema de patiserie

Desert
Foarte ușor
1 oră

Miroase a vreme buna aici! Si cine spune „soare“, spune „capsune!“ Asadar, v-am pregatit o tarta imbracata in haina rosie

Ingrediente

20

Pentru crema de patiserie :

Materiale

  • Forma de tarta cu diametrul de 28 cm

Preparare

Preparare40 min
Gătire20 min
  • Tarta cu capsune si crema de patiserie - Preparare etapa 1Asezati aluatul de patiserie in forma si intepati-l cu o furculita. Coaceti 20 minute la 180° C
  • Tarta cu capsune si crema de patiserie - Preparare etapa 2Pentru crema de patiserie :
    Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie. Intre timp, puneti galbenusurile de ou intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana devine galben-palid.
    Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
  • Tarta cu capsune si crema de patiserie - Preparare etapa 3Odata ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de oua+zahar+ amidonul de porumb. Puneti totul in vas la foc mediu.
  • Tarta cu capsune si crema de patiserie - Preparare etapa 4Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand ajunge la consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati crema sa se raceasca si acopeririti cu folie de plastic pentru a preveni formarea unei pelicule.
  • Tarta cu capsune si crema de patiserie - Preparare etapa 5Dupa ce aluatul si crema s-au racit, se bate crema ca sa se umfle si se adauga peste aluatul copt.
  • Tarta cu capsune si crema de patiserie - Preparare etapa 6Se spala capsunele si se taie coditele. Apoi se taie in jumatate pe lungime si se aranjeaza frumos peste crema.
  • Tarta cu capsune si crema de patiserie - Preparare etapa 7Puneti jeleul de capsune pentru 30 secunde in cuptorul cu microunde, apoi se strecoara pentru a se elimina semintele.
  • Tarta cu capsune si crema de patiserie - Preparare etapa 8Adaugati usor jeleul strecurat peste capsune, apoi dati la rece pentru o cel jumatate de ora, inainte de servire.
  • Tarta cu capsune si crema de patiserie - Preparare etapa 9Gata, tarta dvs. cu capsune este gata de mancat!

Punctează această reţetă

Observații

Ca sa nu faca cocoloase crema : utilizati un tel in loc de lingura de lemn

Depozitare : daca nu utilizati crema imediat, acoperiti-o cu folie de plastic. Folia trebuie pusa direct peste crema, astfel va preveni formarea unei pelicule.

Capsunele : alegeti capsunele de sezon si soiurile locale, care vor fi mai gustoase decat cele straine..

Jeleul de capsune : va da o stralucire capsunelor proaspete si le va va proteja de contactul direct cu aerul, impiedicand astfel oxidarea.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Ce este mazenna

Maizena = Amidon de porumb,

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

F bine

am gătit această rețetă
abuz

nelu_ududec

Doamnelor...vă credeam gospodine,una este zeamilul,amidonul de porumb și alta făina de porumb (mălaiul) rușinică,rușinică,rușinică,îmi pare rău că trebuie să spun asta despre doamne care se dau și gospodine !!!

abuz

Caroline

Exista și făina de mălai. Este diferită de mălaiul pentru mămăliga și diferită de zeamil sau amidonul de porumb.
Este, ca și făina de grâu, foarte fin măcinată, o făina galbena, din porumb.

abuz

ioana

Este crema de vanilie clasica...traducere de ra*at..farine de mais este zeamilul de pe vremuri sau acum de la dr Otker ...dar si faina obisnuita este OK...vezi Sanda Marin...nu ai cum gresi

abuz

Lixandra

Nu este faina ci amidon de porumb , cred ca nu stie ca faina de porumb este de fapt malai . Nu sunt de acord cu blatul cumparat din comert , se poate face in casa foarte usor .

abuz

anonymous

Poate ne spui de unde sa cumparam aceasta faina de malai.Sau daca se poate inlocui cu cata faina sau amidon?????Cu stima, Violeta

abuz
emanuela_l2017

emanuela_l2017

Pe bune , făină de porumb???

abuz