Asezati aluatul de patiserie in forma si intepati-l cu o furculita. Coaceti 20 minute la 180° C
Pentru crema de patiserie : Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie. Intre timp, puneti galbenusurile de ou intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana devine galben-palid. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
Odata ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de oua+zahar+ amidonul de porumb. Puneti totul in vas la foc mediu.
Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand ajunge la consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati crema sa se raceasca si acopeririti cu folie de plastic pentru a preveni formarea unei pelicule.
Dupa ce aluatul si crema s-au racit, se bate crema ca sa se umfle si se adauga peste aluatul copt.
Se spala capsunele si se taie coditele. Apoi se taie in jumatate pe lungime si se aranjeaza frumos peste crema.
Puneti jeleul de capsune pentru 30 secunde in cuptorul cu microunde, apoi se strecoara pentru a se elimina semintele.
Adaugati usor jeleul strecurat peste capsune, apoi dati la rece pentru o cel jumatate de ora, inainte de servire.
Ca sa nu faca cocoloase crema : utilizati un tel in loc de lingura de lemn
Depozitare : daca nu utilizati crema imediat, acoperiti-o cu folie de plastic. Folia trebuie pusa direct peste crema, astfel va preveni formarea unei pelicule.
Capsunele : alegeti capsunele de sezon si soiurile locale, care vor fi mai gustoase decat cele straine..
Jeleul de capsune : va da o stralucire capsunelor proaspete si le va va proteja de contactul direct cu aerul, impiedicand astfel oxidarea.
Doamnelor...vă credeam gospodine,una este zeamilul,amidonul de porumb și alta făina de porumb (mălaiul) rușinică,rușinică,rușinică,îmi pare rău că trebuie să spun asta despre doamne care se dau și gospodine !!!
Exista și făina de mălai. Este diferită de mălaiul pentru mămăliga și diferită de zeamil sau amidonul de porumb. Este, ca și făina de grâu, foarte fin măcinată, o făina galbena, din porumb.
Este crema de vanilie clasica...traducere de ra*at..farine de mais este zeamilul de pe vremuri sau acum de la dr Otker ...dar si faina obisnuita este OK...vezi Sanda Marin...nu ai cum gresi
Nu este faina ci amidon de porumb , cred ca nu stie ca faina de porumb este de fapt malai . Nu sunt de acord cu blatul cumparat din comert , se poate face in casa foarte usor .
Comentarii:
F bine
Doamnelor...vă credeam gospodine,una este zeamilul,amidonul de porumb și alta făina de porumb (mălaiul) rușinică,rușinică,rușinică,îmi pare rău că trebuie să spun asta despre doamne care se dau și gospodine !!!
Exista și făina de mălai. Este diferită de mălaiul pentru mămăliga și diferită de zeamil sau amidonul de porumb.
Este, ca și făina de grâu, foarte fin măcinată, o făina galbena, din porumb.
Este crema de vanilie clasica...traducere de ra*at..farine de mais este zeamilul de pe vremuri sau acum de la dr Otker ...dar si faina obisnuita este OK...vezi Sanda Marin...nu ai cum gresi
Nu este faina ci amidon de porumb , cred ca nu stie ca faina de porumb este de fapt malai . Nu sunt de acord cu blatul cumparat din comert , se poate face in casa foarte usor .
Poate ne spui de unde sa cumparam aceasta faina de malai.Sau daca se poate inlocui cu cata faina sau amidon?????Cu stima, Violeta
Pe bune , făină de porumb???