Se amesteca sarea cu faina, se adauga untul si se amesteca pana la obtinerea unei texturi sfaramicioase. Se adauga si apa, ne dorim un aluat legat insa nu exagerati cu framantatul, bucatile de unt se mai vad prin aluat, deci trebuie numai sa stea legat.
Toate acestea se pot face si-n robotul de bucatarie, pulsand ingredientele pana se leaga. Imbracam aluatul in folie de celofan si dam la rece pt 30 de minute. Se scoate si lasa la temperatura camerei 5 minute apoi se intinde direct pe foaia de pergament cu care va merge la cuptor, ne dorim un diametru de 20-22cm.
Se amesteca toate si se unge blatul de tarta de mai sus, lasand cam 7cm de aluat fara cremas se astern frumos fructele si se ridica marginea de aluat peste tarta, incretind aluatul ca-n imagine se unge frumos cu un galbenus diluat cu un strop de apa.
Se coace la cuptorul preincalzit la 200C (400F) pana se rumeneste frumos aluatul.