Tarta rasturnata cu caise

Gustări
Foarte ușor
1 h 5 m

Cand vine ora desertului, bucurati-va de o reteta usoara si fructata: tarta rasturnata de caise! Pentru a o face si mai ispititoare, nu ezitati sa caramelizati zaharul de pe fundul matritei :-) Gasiti toate etapele de realizare ale acestui desert de casa in versiunea noastra scrisa si video.

Ingrediente

8

Materiale

  • Forma de tarta cu diametrul de 28 cm

Preparare

Preparare30 min
Gătire35 min
  • Tarta rasturnata cu caise - Preparare etapa 1Porniti cuptorul pe functia grill si incalziti la 180° C. Presarati zahar brun in partea de jos a formei de copt unsa cu unt in prealabil. Lasati 5 minute sub grill pana cand se caramelizeaza. Scoateti din cuptor
  • Tarta rasturnata cu caise - Preparare etapa 2Spalati caisele, taiati-le in 2 si indepartati samburii. Așezati-le peste caramelul din forma, cu fata taiata in sus.
  • Tarta rasturnata cu caise - Preparare etapa 3Se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Tarta rasturnata cu caise - Preparare etapa 4Se adauga apoi faina, praful de copt, sarea si pudra de migdale si se amesteca bine.
    La final se adauga untul topit.
  • Tarta rasturnata cu caise - Preparare etapa 5Se toarna aluatul peste caise. Nivelati bine.
  • Tarta rasturnata cu caise - Preparare etapa 6Coaceti 30 minute la 180°C.
  • Tarta rasturnata cu caise - Preparare etapa 7Lasati sa se raceasca bine inainte de a scoate din forma. Acum tarta de caise este gata!

Punctează această reţetă

Observații

Partea caramelizata: nu este necesara, dar da o nota "gourmet" tartei.
Nu aveți pudra de migdale? Înlocuiți-o cu faina.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Mariana

Excelenta

am gătit această rețetă
abuz