Cand vine ora desertului, bucurati-va de o reteta usoara si fructata: tarta rasturnata de caise! Pentru a o face si mai ispititoare, nu ezitati sa caramelizati zaharul de pe fundul matritei :-)
Gasiti toate etapele de realizare ale acestui desert de casa in versiunea noastra scrisa si video.
Porniti cuptorul pe functia grill si incalziti la 180° C. Presarati zahar brun in partea de jos a formei de copt unsa cu unt in prealabil. Lasati 5 minute sub grill pana cand se caramelizeaza. Scoateti din cuptor
Spalati caisele, taiati-le in 2 si indepartati samburii. Așezati-le peste caramelul din forma, cu fata taiata in sus.
Se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga apoi faina, praful de copt, sarea si pudra de migdale si se amesteca bine. La final se adauga untul topit.
Se toarna aluatul peste caise. Nivelati bine.
Coaceti 30 minute la 180°C.
Lasati sa se raceasca bine inainte de a scoate din forma. Acum tarta de caise este gata!
Comentarii:
Excelenta