Tartă răsturnată cu piersici, unt topit și caramelizat
votează acum
Dacă vă povestim despre piersici topite, intr-o tartă moale, o crustă caramelizată, veți rezista?) ;-) Pentru că aici, în mod clar, am luat doar o mare felie din această delicioasă tartă răsturnată cu piersici, desertul reconfortant care ne amintește de prăjiturile bune ale bunicilor! Extrem de ușor de preparat, va fi cu siguranță un hit la ora ceaiului (însoțit de o mică cupă de înghețată de vanilie sau frișcă pentru cei cu poftă de dulce). Urmați toți pașii din rețeta de mai jos:
Ingrediente
6
Fondant:
Aluatul:
Materiale
- 1 tavă cu diametrul de 20 cm
Preparare
Preparare10 min
Gătire40 min
Fondant:
Se topește untul și se toarnă pe fundul formei (nu uitați să ungeți și marginile).
Se presară zahăr brun pe toată suprafața.Se spală și se taie piersicile în felii mici și se așază feliile la baza formei.
Se amestecă untul topit și zahărul. Se adaugă oul, un vârf de cuțit de sare și extractul de vanilie și se amestecă bine.
Se adaugă făina și praful de copt și se amestecă bine.
La final, se adaugă laptele și se amestecă.
Se toarnă aluatul în formă și se coace timp de 40 de minute la 180°C.
Se scoate și se lasă să se răcească înainte de a se întoarce din formă pe o farfurie.
Observații
Pot înlocui piersicile cu alte fructe?
Puteți înlocui cu ușurință piersicile cu fructele dvs. preferate!
Pot folosi fructe în sirop?
Da, se poate!
Pot înlocui untul și laptele pentru o prăjitură fără lactoză?
Puteți înlocui untul cu margarină sau ulei vegetal neutru, iar laptele cu băutura vegetală la alegere.
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!