Rondelele de ananas se scot din conserva si se scurg de suc. 7 se pastreaza intregi iar 3 se taie bucatele mici. Pentru aluat, untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei.
Se bate untul cu zaharul, se adauga praful de copt si apoi se incorporeaza, altarnand, faina si cele 2 oua. Trebuie sa rezulte un aluat moale, ca o pasta. Se adauga bucatelele mici de ananas in aluat si se amesteca din nou.
Separat se pregateste un caramel, din cubuletele de zahar inmuiate in apa. Daca nu aveti o tigaie speciala pentru cuptor, cu maner din metal , in care realizati practic tarta, trebuie lucrat repede. Cand caramelul are culoarea potrivita se toarna repede in forma de tarta avand grija sa fie repartizat pe toata suprafata acesteia, inclusiv pe margini.
Trebuie putina indemanare si rapiditate deoarece se intareste imediat. Sincer, mie nu mi-a iesit din prima, si a trebuit sa lucrez in doua reprize. Se aseaza cele 7 rondele de ananas in floare in forma de tarta peste caramel si deasupra se toarna aluatul.
Se da la copt, 20-25 minute la 180 de grade. Incercati cu scobitoarea inainte de a o scoate din cuptor. Imediat dupa ce ati scos-o din cuptor, rasturnati tarta pe o farfurie. Iarasi trebuie lucrat repede pentru ca sa nu se intareasca caramelul.