Petitchef

Tarta cu ananas si mango

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se prepara aluatul de baza conform retetei prezentate aici. Se lasa la rece minim 30 de minute, ca sa se intareasca suficient. Un aluat cald este foarte moale si lipicios, este aproape imposibil de intins foaie.
  • Dupa ce aluatul este gata, se preincalzeste cuptorul la 220 grade . Se intinde o foaie rotunda de aluat folosind jumatate din cantitatea obtinuta. Se tapeteaza cu ea o forma de placinta cu diametrul de 23 cm. Deoarece tava mea e mai mare, am folosit capacul unui vas termorezistent . M-a grabit putin, aluatul nu era suficient de rece, asa ca l-am carpit pe ici pe colo. La sfarsit nu a mai contat, tarta s-a devorat chiar si asa, imperfecta.
  • Ananasul si mango se taie cubulete. Daca se foloseste ananas din compot, acesta trebuie foarte bine scurs de zeama. Se aseaza peste aluat, in forma de tarta. Intr-un bol mediu se amesteca zaharul, faina si sarea. Se adauga ouale, untul topit si racit. Se amesteca pana la omogenizare si se toarna compozitia obtinuta peste fructe.
  • Din aluatul ramas se intinde o a doua foaie rotunda si se aseaza peste umplutura. Ca sa nu o rup, a rulat-o putin pe sucitor si apoi am derulat-o deasupra tartei. marginile le-am introdus pe langa prima foaie, intre foaie si forma de tarta. Astfel se evita prelingerea continutului de fructe. Marginea a sigilat-o cu o furculita si apoi am facut 6-8 crestaturi deasupra, ca sa poata iesi aburul.
  • Tarta se baga la cuptor pentru circa 10 minute si pi se micsoreaza focul pana la 160 g . Se mai lasa circa o ora sau pana cand se rumensete frumos deasupra si miezul de fruct este copt.


Poze

Tarta cu ananas si mango
Tarta cu ananas si mango - poza 2
Tarta cu ananas si mango - poza 3
Tarta cu ananas si mango - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

Maria, 01/09/2023

Interesanta

(0) (0) Abuz
Anca, 03/04/2022

Unde este reteta aluatului "prezentat aici"?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu afine din pirinei
Tarta cu afine din pirinei
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu capsune si crema de patiserie
Tarta cu capsune si crema de patiserie
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu caise - petitchef
Tarta cu caise - petitchef
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu cartofi dulci
Tarta cu cartofi dulci
10 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Cateva cuvinte despre... Ananas Cateva cuvinte despre... Ananas Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează