Se prepara aluatul de baza conform retetei prezentate aici. Se lasa la rece minim 30 de minute, ca sa se intareasca suficient. Un aluat cald este foarte moale si lipicios, este aproape imposibil de intins foaie.
Dupa ce aluatul este gata, se preincalzeste cuptorul la 220 grade . Se intinde o foaie rotunda de aluat folosind jumatate din cantitatea obtinuta. Se tapeteaza cu ea o forma de placinta cu diametrul de 23 cm. Deoarece tava mea e mai mare, am folosit capacul unui vas termorezistent . M-a grabit putin, aluatul nu era suficient de rece, asa ca l-am carpit pe ici pe colo. La sfarsit nu a mai contat, tarta s-a devorat chiar si asa, imperfecta.
Ananasul si mango se taie cubulete. Daca se foloseste ananas din compot, acesta trebuie foarte bine scurs de zeama. Se aseaza peste aluat, in forma de tarta. Intr-un bol mediu se amesteca zaharul, faina si sarea. Se adauga ouale, untul topit si racit. Se amesteca pana la omogenizare si se toarna compozitia obtinuta peste fructe.
Din aluatul ramas se intinde o a doua foaie rotunda si se aseaza peste umplutura. Ca sa nu o rup, a rulat-o putin pe sucitor si apoi am derulat-o deasupra tartei. marginile le-am introdus pe langa prima foaie, intre foaie si forma de tarta. Astfel se evita prelingerea continutului de fructe. Marginea a sigilat-o cu o furculita si apoi am facut 6-8 crestaturi deasupra, ca sa poata iesi aburul.
Tarta se baga la cuptor pentru circa 10 minute si pi se micsoreaza focul pana la 160 g . Se mai lasa circa o ora sau pana cand se rumensete frumos deasupra si miezul de fruct este copt.
Comentarii:
Interesanta
Unde este reteta aluatului "prezentat aici"?