Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
Flan pâtissier este un desert care se gaseste intotdeauna in patiseriile frantuzesti. Aroma acestui desert este foarte delicata si perfect pentru un desert nu prea greu. Trebuie doar sa-l gustati!
Ingrediente
8
Rețete inrudite
-
Tarta de zmeura cu crema de migdale
-
Tarta oranaise - aluat de foietaj, cremă patiserie și caise
-
Tarta cu capsune si crema de patiserie
-
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Preparare
Preparare15 min
Gătire45 min
Fierbeti laptele si adaugati pastaia de vanilie despicata anterior
Intre timp, intr-un castron, amestecati ouale, zaharul si amidonul de porumb pana cand sunt cremoase.
Dupa ce laptele a fiert, adaugati-l la amestecul cremos.
Acum puneti totul inapoi intr-o cratita si gatiti la foc mediu timp de 15 minute pana cand amestecul se ingroasa.
Aranjati foietajul intr-o forma rotunda de tarta, apoi turnati compozitia si nivelati suprafața.
Coaceti 45 minute la 180°C
Gata!