Petitchef

Tarta cu crema de vanilie si piersici ----- de post

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Blat:

Sirop:

Crema:

Preparare

  • Intr-un castronel amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putina apa si putina faina. Lasam la crescut intr-un loc cald. Intre timp cernem faina si incalzim la foc mic apa.
  • Amestecam faina cu maiaua , apa calduta si uleiul. Framantam bine si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Pregatim o forma mare de tarta, in sensul ca o ungem cu margarina vegetala sau ulei si o tapetam cu faina.
  • Intindem coca si o asezam in forma, apasand bine pe margini sa-si ia forma aceea ondulata. Se da la cuptor pentru 40-50 minute pana se rumeneste frumos deasupra. Pregatim siropul.
  • Punem pe foc apa cu zaharul si lamaia si fierbem 10 minute. Lasam sa se raceasca. Pregatim crema. Amestecam apa cu faina la rece, adaugam si zaharul si amestecam bine cu un tel sa nu se faca cocoloase. Se pune pe foc si amesteca incontinuu pana se leaga ca o ciulama.
  • Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu margarina, esenta de vanilie si zaharul vanilat. In caz ca margarina folosita are cam multa apa si crema in loc sa se intareasca se face mai moale, se mai pune un pic pe foc, se mai adauga 2 linguri de faina si se amesteca incontinuu cu un tel. Piersicile se curata de coaja, se taie feliute, se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie si se adauga peste ele 2 linguri de zahar.
  • Se pun la frigider pana la ornare. Cand avem tarta racita, o insiropam, adaugam crema de vanilie si aranjam piersicile. Pregatim si gelatina transparenta conform instructiunilor dupa pachet.
  • Adica se amesteca cu 2 linguri de zahar si se pune 200 ml apa si se pune putin pe foc mic, max 1 minut pana se dizolva bine gelatina. Se toarna peste tarta si dam la rece minim 2 ore pana servim.


Întrebări:




Comentarii:

13/09/2013

Foarte buuuuna

(0) (0) Abuz
29/03/2013

Superb

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta cu capsune si crema de patiserie
Tarta cu capsune si crema de patiserie
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta rustica cu piersici
Tarta rustica cu piersici
6 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează