Tort cu nuca de cocos
Ingrediente
8
Blat:
Crema:
Preparare
Preparare30 min
Gătire40 min
- Tare dragi imi sunt retetele scrise de mana pe un colt de foaie si pastrate bine, ani de-a randul, pitite intre copertile vreunei carti de bucate. Coltul acela de hartie poarta intotdeauna cu el o poveste. Multumesc! ;)
Pentru blat, freci galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi rand pe rand cate o lingura de apa fiarta. Adaugi faina amestecata inainte cu praful de copt si nucile pisate. Albusurile le bati spuma si le inglobezi incet cu o spatula in compozitie. Torni in tava unsa si tapetata cu faina si lasi la cuptor la 180 de grade 40 min.
Intre timp te poti ocupa de crema. Laptele il pui la fiert cu cele doua linguri de amidon (la inceput o sa fie foarte lichid insa se va ingrosa brusc dupa cateva minute), amestecand continuu pana se obtine consistenta dorita (ca o budinca foarte groasa). Lasi la o parte sa se racoreasca.
Untul il freci cu zaharul, adaugi laptele cu amidon, nuca de cocos, zeama de lamaie si amesteci bine. Lasi crema la frigider cam ora sau pana devine tartinabila. Blatul il lasi sa se raceasca pe un gratar, apoi il tai pe jumate, obtinand doua blaturi. Un sfert din crema o pui intre blaturi iar cu restul imbraci intreg tortul. Presari nuca pisata si ornezi cu fructe. In servesti rece, este mult mai gustos dupa ce a petrecut cateva ore la frigider. Pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Minuna
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte bun
anonymous
Ex
celentae
anonymous
Bun

silvia_l2013
Arata superb!!!
anonymous
FFFBUNA
anonymous
Eu am facut aceasta reteta , doar ca nuca am inlocuit-o cu fulgi de migdale si am facut crema de ciocolata si amestecata cu crema de unt si a iesit super bun
anonymous
Foarte tare
anonymous
Buono
anonymous
Foarte delicios
Punctează această reţetă