Daca va place nuca de cocos, atunci acest desert de origine din Brazilia va fi perfect pentru dvs.! Un tort usor ca un nor.
Pas cu pas, urmati realizarea retetei noastre, explicata in versiunea scrisa si video (mai jos).
Preincalziti cuptorul la 180° C. Separati albusul de galbenusuri. Intr-un castron, bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul putin cate putin in timp ce amestecati.
Apoi adaugati galbenusurile unul cate unul si amestecati bine.
In castron adaugati faina si praful de copt si amestecati-le bine cu un tel.
Intr-o craticioara incalziti 250 ml litri de lapte si adaugati la amestecul anterior. Se amesteca totul energic.
Se toarna compozitia intr-o forma de copt unsa cu unt si se coace tortul la 180° C timp de 40 de minute.
Cat timp se coace, pregatiti amestecul de lapte pentru a insiropa blatul: 200 ml lapte, 200 ml lapte nuca de cocos si 400 ml lapte condensat indulcit.
Scoateti tortul din cuptor. Verificati daca e copt. Cu o frigaruie de lemn se inteapa tortul cat este inca fierbinte.
Se toarna amestecul de lapte peste tortul intepat si se lasa sa absoarba cat mail mult lichid.
Se presara nuca de cocos rasa si se lasa sa se raceasca putin, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se da la rece cel minim 3 ore.
Bună ziua. Cum scoți tortul făcut din vasul in care ai copt blatul ?
Răspuns:
Buna ziua. Noi am folosit o forma de copt din silicon, deci ne-a fost usor. Incercati sa utilizati o forma de copt cu inel (daca nu aveti una din silicon), astfel incat sa puteti scoate usor tortul din forma dupa coacere.
Comentarii:
EXCELENT !
Arata delicious
Imediat o sa-l incerc!Multumesc mult! O zi buna!!!!!