Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao

Desert
Foarte ușor
1 h 30 m

Cum?Tort din clătite? Desigur ;-) Și pentru și mai multe arome, am strecurat o cremă cu un gust bun de cafea și cacao... Îți amintește de ceva? Aromele unui tiramisu de exemplu :-D Destul de vorbit, vă lăsăm să testați această rețetă detaliată mai jos ↓

Ingrediente

8

15 clătite:

Crema de tiramisu:

Materiale

  • cerc cu diametrul de 18 cm
  • 1 tigaie mică

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare1 oră
  • Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao - Preparare etapa 1Pregătiți clătitele: amestecați toate ingredientele, lăsați aluatul să se odihnească 1 oră la frigider, apoi gătiți clătitele într-o tigaie mică, încinsă cu puțin ulei.
  • Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao - Preparare etapa 2Pregătiți crema tiramisu:
    Bateți mascarpone cu frișca lichidă foarte rece, zahărul pudră și cafeaua măcinată până obțineți un amestec ferm.
  • Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao - Preparare etapa 3Așezați toate clătitele pe o farfurie, așezați inelul deasupra și decupați marginile clătitelor astfel încât să fie toate de aceeași dimensiune.
  • Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao - Preparare etapa 4Puneți cercul pe platoul de servire. Puneți două clătite una peste alta, în cerc.
  • Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao - Preparare etapa 5Întindeți o lingură de smântână pe toată suprafața clătitei. Presarați cu pudră de cacao.
  • Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao - Preparare etapa 6Apoi puneți iar o clătită, întindeți deasupra crema tiramisu și pudrați cacao. Repetați operațiunea până la ultima clătită.
  • Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao - Preparare etapa 7Pe ultima clătită se întinde frișcă apoi se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 1 oră.
  • Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao - Preparare etapa 8Pudrați deasupra și părțile laterale ale tortului cu pudră de cacao. Acum este gata!

Punctează această reţetă

Observații

Ce tigaie să alegi pentru a face clătite?
Alegeți o tigaie de clătite fără margini, vă puteți întoarce mai ușor clătitele folosind o spatulă. Pentru a face acest tort de clătite, vă recomandăm să folosiți o tigaie mică pentru a face cât mai multe clătite și a obține un tort mai înalt. Puneți cercul în tigaie, diametrele ar trebui să se potrivească.

Ce arome să adăugați la aluatul de clătite?
Puteți folosi extract de vanilie, sau rom, pastis... Toate aromele sunt posibile. Vă recomandăm să folosiți extract de cafea pentru această prăjitură cu aromă de tiramisu.

Cu ce ​​pot înlocui cafeaua în crema tiramisu?
Puteți înlocui cafeaua cu cafea instant sau decofeinizată.

Ce să faci cu resturile de clătite dintr-o prăjitură de clătite?
Tăiați cu grijă resturile de clătite. Puneți-le într-o farfurie adâncă apoi adăugați topping-ul la alegere precum caramel cu unt sărat, ciocolată topită, tartinat de ciocolată, dulceață... Veți obține tagliatelle de clătite :-)

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: