Petitchef

Tort etajat cu cafea si frisca

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru blat:

Pentru crema:

Glazura originala:

Preparare

  • Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Bateti spuma ouale cu sare, zahar tos si zahar vanilat, pret de 8-10 minute.
  • Preparati cafeaua si lasati-o la racit. Cerneti si amestecati faina cu praful de copt; amestecati-le apoi cu cacaua.
  • Insiropati blatul cu delicioasa crema de whisky. Puneti foile de gelatina, rupte in prealabil, in bucati, la inmuiat intr-un bol incapator. Procedati la fel si daca folositi gelatina din plic.
  • Incorporati untul si cafeaua in compozitia spumoasa de oua. Inglobati amestecul uscat in amestec. Turnati aluatul intr-o forma de tort cu diametru de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Coaceti blatul aprox. 30 de minute. Lasati-l apoi sa se raceasca.
  • Frecati bine galbenusurile cu zaharul pudra si romul. Incalziti laptele. Crestati pastaia de vanilie, scoateti miezul si adaugati-l in lapte Inglobati laptele aromat in masa de galbenusuri.
  • Repuneti amestecul pe foc. Maruntiti ciocolata; topiti-o la microunde sau bain-marie si adaugati-o compozitiei de lapte ce se afla pe foc. Scurgeti gelatina si adaugati-o in crema, amestecand continuu. Luati vasul de pe foc si lasati totul sa se raceasca, amestecand din cand in cand .
  • Bateti spuma frisca:
    Imediat ce crema incepe sa se inchege, incorporati-o cremei. Lasati-o apoi la frigider, cca. 1 ora, timp in care se va face foarte spumoasa si aerata. Fixati un inel de tort in jurul blatului si turnati crema de vanilie, dupa ce in prealabil ati amestecat-o. Dati totul la rece pentru minim 3 ore, sau mai bine, peste noapte, cum am facut. Preparati glazura de cafea, pe care eu nu am reusit s-o fac din cauza ca nu mai aveam pliculete cu glazura transparenta pentru torturi, desi eram ferm convinsa ca a. Sau puteti sa desfaceti borcanul de nutella, sa o incalziti usor la microunde sau bain-marie, pentru a o fluidiza.


Poze

Tort etajat cu cafea si frisca
Tort etajat cu cafea si frisca - poza 2
Tort etajat cu cafea si frisca - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

02/12/2012

Arata nemaipomenit tortul....chiar cautam un tort mai special tot ptr sotul meu.....e ziua lui in curand....sper sa iasa asa fain k a tau!!!!felicitari ptr tort si mai ales ptr casnicia fericita!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează