Tort etajat cu cafea si frisca

Desert
6 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

6

Pentru blat:

Pentru crema:

Glazura originala:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Bateti spuma ouale cu sare, zahar tos si zahar vanilat, pret de 8-10 minute.
  • Preparati cafeaua si lasati-o la racit. Cerneti si amestecati faina cu praful de copt; amestecati-le apoi cu cacaua.
  • Insiropati blatul cu delicioasa crema de whisky. Puneti foile de gelatina, rupte in prealabil, in bucati, la inmuiat intr-un bol incapator. Procedati la fel si daca folositi gelatina din plic.
  • Incorporati untul si cafeaua in compozitia spumoasa de oua. Inglobati amestecul uscat in amestec. Turnati aluatul intr-o forma de tort cu diametru de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Coaceti blatul aprox. 30 de minute. Lasati-l apoi sa se raceasca.
  • Frecati bine galbenusurile cu zaharul pudra si romul. Incalziti laptele. Crestati pastaia de vanilie, scoateti miezul si adaugati-l in lapte Inglobati laptele aromat in masa de galbenusuri.
  • Repuneti amestecul pe foc. Maruntiti ciocolata; topiti-o la microunde sau bain-marie si adaugati-o compozitiei de lapte ce se afla pe foc. Scurgeti gelatina si adaugati-o in crema, amestecand continuu. Luati vasul de pe foc si lasati totul sa se raceasca, amestecand din cand in cand .
  • Bateti spuma frisca:
    Imediat ce crema incepe sa se inchege, incorporati-o cremei. Lasati-o apoi la frigider, cca. 1 ora, timp in care se va face foarte spumoasa si aerata. Fixati un inel de tort in jurul blatului si turnati crema de vanilie, dupa ce in prealabil ati amestecat-o. Dati totul la rece pentru minim 3 ore, sau mai bine, peste noapte, cum am facut. Preparati glazura de cafea, pe care eu nu am reusit s-o fac din cauza ca nu mai aveam pliculete cu glazura transparenta pentru torturi, desi eram ferm convinsa ca a. Sau puteti sa desfaceti borcanul de nutella, sa o incalziti usor la microunde sau bain-marie, pentru a o fluidiza.
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Arata nemaipomenit tortul....chiar cautam un tort mai special tot ptr sotul meu.....e ziua lui in curand....sper sa iasa asa fain k a tau!!!!felicitari ptr tort si mai ales ptr casnicia fericita!!!!!

abuz