Blat: Se bat ouale aprox. 8 minute cu zahar, sare si 2 linguri de apa fierbinte. Se amesteca faina cu praful de copt si 20 de grame cacao si se inglobeaza in crema.
Se toarna apoi compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace 20 de minute apoi se rastoarna. Se insiropeaza blatul cu cafea, apoi se lasa la racit.
Crema: Se decojesc caisele si se taie jumatati. Se scot samburii. Gelatina se inmoaie, branza mascarpone se amesteca cu iaurt, zahar vanilat si zahar pudra.
Se dizolva gelatina in bain-marie si se amesteca cu 6 linguri din aceasta crema. Se inglobeaza apoi restul de crema si se lasa la frigider 30 de minute.
Blatul insiropat se unge cu jumatate din cantitatea de crema cu branza mascarpone. Se aseaza 2/3 din caise deasupra blatulu, apoi se aseaza si restul de crema.
Se acopera si se lasa la rece peste noapte. Ciocolata se rade si se decoreaza tortul cu ciocolata rasa si felii de caise.