Petitchef

Tort tiramisu cu caise si cafea

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru blat:

Pentru crema:

Preparare

  • Blat:
    Se bat ouale aprox. 8 minute cu zahar, sare si 2 linguri de apa fierbinte. Se amesteca faina cu praful de copt si 20 de grame cacao si se inglobeaza in crema.
  • Se toarna apoi compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace 20 de minute apoi se rastoarna. Se insiropeaza blatul cu cafea, apoi se lasa la racit.
  • Crema:
    Se decojesc caisele si se taie jumatati. Se scot samburii. Gelatina se inmoaie, branza mascarpone se amesteca cu iaurt, zahar vanilat si zahar pudra.
  • Se dizolva gelatina in bain-marie si se amesteca cu 6 linguri din aceasta crema. Se inglobeaza apoi restul de crema si se lasa la frigider 30 de minute.
  • Blatul insiropat se unge cu jumatate din cantitatea de crema cu branza mascarpone. Se aseaza 2/3 din caise deasupra blatulu, apoi se aseaza si restul de crema.
  • Se acopera si se lasa la rece peste noapte. Ciocolata se rade si se decoreaza tortul cu ciocolata rasa si felii de caise.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează