Tort de inghetata tiramisu
Ingrediente
4
Preparare
Preparare35 min
Gătire20 min
- Aseaza folie de plastic intr-o tava de paine/cozonac cu capacitatea de 1 kg.Bate branza mascarpone cu zahar si vinul rosu, apoi inglobeaza ciocolata si frisca usor batuta.
- Prepara cafeaua cu 600 ml apa fiarta, las-o sa stea 5 minute, apoi strecoar-o intr-un bol, adauga zaharul si coniacul si amesteca.
- Pastreaza 2 piscoturi, apoi inmoaie repede celelalte piscoturi in amestecul cu cafea si aseaza o parte din ele pe fundul si pe marginile tavii pregatite.
- Pune jumatate din amestecul cu mascarpone peste piscoturi.Inmoaie cele 2 piscoturi pastrate in cafea si aseaza-le in mijloc, de-a lungul tavii.Pune restul de amestec cu mascarpone deasupra si aseaza piscoturile ramase deasupra, cufundandu-le usor in crema.
- Acopera tortul cu folie si pune-l la congelator pana ce se va intari.Pentru servire, rastoarna tortul pe o farfurie, inlatura folia de plastic si pudreaza-l cu multa cacao.Decoreaza-l cu frisca batuta si ciocolata rasa.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Ileana
Ce porcărie!
anonymous
Arata...SENZATIONAL !!!
anonymous
Arata bine,cum e gudtul voi spune cand voi face,sa aveti pofta celor care fac!!!!!!!!!
anonymous
Delicioasa
Punctează această reţetă