Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,cu o lingura de lemn,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul.
Laptele il punem la fiert si in momentul in care da in clocot,se da departe si se toarna treptat peste crema de galbenusuri,amestecand continuu.Se mai pune putin pe foc,fara sa fiarba.
Se strecoara printr-o sita deasa si se pune la racit intr-un vas cu apa cu gheata.Se amesteca din cand in cand.Dupa ce s-a racit bine,se da la congelator.Se amesteca de cateva ori in vas,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.
Peste blatul de biscuit punem inghetata,nivelam si dam din nou la congelator. Inainte de servire se orneaza cu 50 g ciocolata topita.O feliuta gata de devorat.E foarte bun si usor de facut,doar ca necesita ceva rabdare pana se congeleaza.
Comentarii:
Excelent! a mai facut cineva tortul cu ciocolata?