Mai intai se bate bine frisca lichida si se pune la frigider. Se amesteca 4 linguri de zahar cu laptele, cacaua si margarina, se fierb pe foc pana se topeste zaharul apoi se da la rece. Se separa ouale.
Galbenusurile se adauga in glazura racita putin, iar albusurile se bat bine cu cele 6 linguri de zahar ramase. Se pune glazura peste albusurile batute spuma, amestecand usor de sus in jos si ultima data se incorporeaza frisca si esenta.
Se pune cate un strat de compozitie in tavi de cozonaci sau chec si se baga la congelator pana se pregateste inchetata de vanilie si ness.
Pentru inceput se bate frisca lichida si se baga la frigider . Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu zaharul pana se face bezea, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile.
Compozitia obtinuta se adauga in frisca batuta si se amesteca usor de sus in jos. Se imparte compozitia. intr-una se pune esenta de vanilie iar in cealalta ness-ul.
Se pune peste cea de cacao cate un strat de compozitie cu ness si ultimul strat cu vanilie. Este o inghetata foarte cremoasa pe care o fac de ani de zile si nu ma plictisesc de ea.
Un tort excelent si usor de facut. Mi-a iesit foarte gustos.Nu am mancat la nici-o cofetarie asa un tort.Felicitari! Am o singura nemultumire si anume cantitatea de ness.Cred ca o lingura si jumatate este ok.Multumesc mult de tot!
Comentarii:
Super
Este foarte foarte buna
Foarte buna
Un tort excelent si usor de facut. Mi-a iesit foarte gustos.Nu am mancat la nici-o cofetarie asa un tort.Felicitari! Am o singura nemultumire si anume cantitatea de ness.Cred ca o lingura si jumatate este ok.Multumesc mult de tot!